دانشمندان اسپانیایی روش تازه ای ابداع کرده اند که امکان جای دادن کپسولهای کوچک را درون کپسولهایی حاوی آب، فراهم آورده است.
به نوشته هفته نامه علمی نیوساینتیست چاپ لندن، این امر استفاده از داروهای بد طعم یا سوزان را تسهیل می کند.
بر پایه گزارش این هفته نامه، محققان دانشگاه مالاگا Malaga افشانه بسیار ظریفی ابداع کرده اند که می تواند با کمک یک میدان الکتریکی، مقادیر دقیق دارو را در درون قطرات کوچک آب جای دهد و غشایی از جنس یک پلیمر نوری بر روی سطح بیرونی قطره آب قرار دهد که در مجاورت نور ماوراء بنفش به صورت یک جامد فاقد طعم و مزه در می آید.
بیمار می تواند این کپسول را براحتی بلع کند و محتوای کپسول به محض ورود به معده بیمار از غلاف محافظ خارج می شود. اهمیت ابداع تازه در میزان دقتی است که افشانه می تواند در خصوص تعیین کمیت مورد نظر دارو اعمال کند.
در آزمایشهایی که با این افشانه به عمل آمده، محققان موفق شده اند قطرات آبی به قطر 15/0 هزارم سانتیمتر را درون لایه ای از روغن زیتون جای دهند. قطر این قطره آب 600 برابر از ضخامت یک تار مو کمتر است.
نکته حائز اهمیت دیگر در مورد این افشانه آنست که نتایج حاصله از کاربرد آن یکسان است و چنین نیست که دقت آن در هر کاربرد دستخوش تغییر شود.
دانشمندان در صددند تا از این افشانه برای تولید خوردنیهای مجازی که به مواد غذایی افزوده میشود استفاده کنند. در حال حاضر این نوع افزودنیهای مجاز در درون مواد غذایی اکسیده میشوند و طعم و مزه غذا را پس از مدت کوتاهی تغییر می دهند. اما با استفاده از این افشانه می توان مواد افزودنی را به صورت کپسولهای ریزی در درون معده باز میشوند.