سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دنیای فناوری و اطلاعاتpolymer (شیمی.نانو.مکانیک.پلاستیک.لاستیک.)


کانون فرهنگی شهدا
عاشق آسمونی
پرسه زن بیتوته های خیال
لحظه های آبی
عاشقان
وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
هو اللطیف

● بندیر ●
مهندسی پلیمر(کامپوزیت.الاستومر. پلاستیک.چسب ورزین و...)
بی عشق!!!
آخرین روز دنیا
مُهر بر لب زده
%% ***-%%-[عشاق((عکس.مطلب.شعرو...)) -%%***%%
یک کلمه حرف حساب
روانشناسی آیناز
داشگاه آزاد دزفول
.: شهر عشق :.
بانک اطلاعاتی خودرو
فقط عشقو لانه ها وارید شوند
پتی آباد سینمای ایران
منطقه آزاد
رازهای موفقیت زندگی
نور
توشه آخرت
عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین
محمد قدرتی Mohammad Ghodrati
گروه اینترنتی جرقه داتکو
نهِ/ دی/ هشتاد و هشت
راه های و فواید و تاثیر و روحیه ... خدمتگذاری
ایـــــــران آزاد
پزشک انلاین
این نجوای شبانه من است
رویابین
* روان شناسی ** ** psychology *
حباب زندگی
ثانیه
دست نوشته
در تمام بن بستها راه آسمان باز است
مهندسی متالورژِی
دوزخیان زمین
پایگاه اطلاعاتی و کاربردی شایگان
mansour13
به دلتنگی هام دست نزن
حقوق و حقوقدانان
هامون و تفتان
قلب خـــــــــــــــــــــــــــاکی
کشکول
وبلاگ تخصصی مهندسی عمران
خبرهای داغ داغ
باران کوثری
عشق صورتی
دنیای بهانه
عشق طلاست
خانه اطلاعات
من هیچم
قدرت ابلیس
غلط غولوت
انجمن مهندسان ایرانی
just for milan & kaka
چالوس و نوشهر
نامه ی زرتشت
دنیای واقعی
تارنما
سامانتا
دختر و پسر ها وارد نشند اینجا مرکز عکس های جدید ودانلوده
محرما نه
موتور سنگین ... HONDA - SUZUKI ... موتور سنگین
ماهیان آکواریمی
قدرت شیطان
.... تفریح و سرگرمی ...
عد ل
راز و نیاز با خدا
عاشقان میگویند
جزیره ی دیجیتالی من
خلوت تنهایی
پرسش مهر 9
نـــــــــــــــــــــــــــــور خــــــــــــــــــــــــــــدا
اس ام اس عاشقانه
طوبای طوی
قلم من توتم من است . . .
منتظران دل شکسته
محمدرضا جاودانی
روح .راه .ارامش
اهلبیت (ع)
::::: نـو ر و ز :::::
باور
در سایه سار وحدت
چشمای خیس من
جالبــــــــــات و ....
دنیای پلیمر
کسب در آمد از اینترنت
سخنان برگزیده دکتر شریعتی
شناسائی مولکول های شیمیائی
بانک اطلاعات نشریات کشور
استاد سخن پرداز
لینکستان
سایت تخصصی اطلاع رسانی بازیافت
صنعت خودرو
پلیمرهای نوری
انجمن های تخصصی مهندسی پزشکی
سایت تخصصی پلیمر
مهندسی صنایع پلیمر
فرشته ای در زمین
نجوا
مجلات دانش پلیمر
امام رضا
سکوت شب
برای آپلود مطلب اینجا را کلیک کنید
وبلاگ تخصصی گزارش کار های آزمایشگاه
پشت خطی
بانک اطلاعات نشریات کشور
کتابخانه عرفانی ما
فناوری
بهترین سایت دانلود رایگان
آگهی رایگان صنایع شیمیایی
امار لحظه به لحظه جهان
محاسبه وزن ایده ال
کتابخانه مجازی ایران
مرکز تقویم
عکس هایی از سرتاسر جهان
سایت اطلاعات پزشکی
موتور ترجمه گوگل
پایگاه اطلاع رسانی شغلی

اولین دانشنامه نرم افزار ایران
بانک مقالات روانشناسی
جدول
اپلود عکس
اوقات شرعی
ضرب المثل ها وحکایت ها
متن فینگیلیش بنویسید و به فارس
دانلود نرم افزار
سایت تخصصی نساجی
طراح سایت
مرجع اختصاصی کلمات اختصاری
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه مجازی ایران
این چیه؟
معماری

حدود یک قرن از شناخت پلیمرها می گذرد و کاربرد مواد پلیمری در صنایع مختلف آنچنان گسترش یافته است که تقریباً همه لوازم و وسایلی که انسان امروز در زندگی روزمره خود ناگزیر به استفاده از آنهاست، به گونه ای مستقیم یا غیرمستقیم به این نوع مواد وابسته هستند.
* از تاریخچه تأسیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران بگویید.
- در دنیای فوق مدرن امروز گام برداشتن در مسیر پیشرفت و استقلال اقتصادی، بدون اتکا به تحقیق و پژوهش امری ناممکن است. میزان بودجه های سالانه ای که کشورهای پیشرفته دنیا برای بخش های پژوهشی و علمی خود صرف می کنند، مبین این واقعیت است که هیچ کشوری از تلاش برای دستیابی به علوم و فنون نوین بی نیاز نیست. کشورمان با داشتن تمدنی کهن و فرهنگ پربار اسلامی- ایرانی که چهره های درخشانی چون ابن سینا، ذکریای رازی، ابوریحان بیرونی، حکیم عمر خیام، را در دامان خود پرورش داده و در سده های پنجم تا نهم هجری نقش شایسته ای در تکامل علم و دانش بر عهده داشته است، متأسفانه در قرون جدید آن طور که باید و شاید با جریان پرشتاب پیشرفت های علمی و فنی دنیای معاصر همگام و هماهنگ نبوده است. این نقیصه به عنوان یکی از عوامل اصلی عقب ماندگی اقتصادی کشور در قرن اخیر لطمات سنگینی بر رشد و توسعه ملی ما وارد کرده و موجبات وابستگی شدید اقتصاد کشور را فراهم کرده است. خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دولت جمهوری اسلامی در آبان ماه سال ???? به این مهم توجه جدی کردند و نخست وزیر محترم وقت طی حکمی از معاون اجرایی نخست وزیر خواستند تا امر برنامه ریزی وتوسعه علوم وتکنولوژی مواد پلیمری را پیگیری و به اجرا بگذارند که این امر نقطه شروع تاسیس مرکز تحقیقات پلیمر ایران شد. البته در دولتهای بعدی امر توسعه این مرکز پیگیری شده است که از جمله نمودهای بارز آن رشد قابل ملاحظه هزینه های ناخالص تحقیق و ایجاد حدود یکصد و بیست واحد پژوهشی و تحقیقاتی در کشور است که تأسیس «مرکز تحقیقات و توسعه علوم و تکنولوژی مواد پلیمری و پتروشیمیایی» یکی از مهم ترین آنهاست. این مرکز در سال ???? تأسیس شده است و در سال ???? نام آن از مرکز تحقیقات پلیمر به پژوهشگاه پلیمر ایران تغییر نام یافت و برای ارتباط با صنایع پتروشیمی به ویژه با توجه به توسعه صنایع بالادستی و پایین دستی پلیمری در کشور نام پژوهشگاه پلیمر ایران به پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی تغییر پیدا کرده است.
* درباره اهداف اصلی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران توضیح دهید.
- شناسایی نیازهای صنایع پلیمری و برنامه ریزی جهت تأمین آن و تربیت نیروی متخصص و افزایش سطح همکاری کشور در زمینه علوم و فناوری پلیمر است. این پژوهشگاه علاوه بر انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی و همکاری در تربیت محقق به منظور دستیابی به دانش فنی لازم در طراحی، تولید و توسعه کاربرد مواد و مصنوعات پلیمری برای رسیدن به خودکفایی و بستر سازی مناسب برای رشد اقتصادی کشور، اهداف وظایفی بدین شرح را برای خود متصور است. شناسایی نیازهای فنی صنایع پلیمری کشور و برنامه ریزی و اجرای طرح های تحقیقاتی مرتبط و متناسب با نیازها؛ اجرای طرح های نیمه صنعتی؛ تولید محصولات پلیمری و تدوین روش فناوری؛ کمک به استاندارد کردن محصولات و صنایع پلیمری؛ مطالعه، تهیه و اجرای طرح های پژوهشی، بنیادی و صنعتی در زمینه های مختلف علوم و فناوری مواد و مصنوعات پلیمری؛ کمک به تربیت نیروی انسانی محقق با ایجاد دوره های تحصیلات تکمیلی؛ برپایی دوره های آموزشی کوتاه مدت به منظور ارتقا سطح دانش و مهارت کارکنان صنایع پلیمری؛ ارتباط با دیگر مؤسسات علمی و پژوهشی داخل و خارج از کشور از طریق برگزاری سمینار، تبادل محقق و اجرای طرح های پژوهشی مشترک با رعایت ضوابط مربوط؛ مطالعه و پیشنهاد روش های پاکسازی محیط زیست از ضایعات پلیمری؛ تهیه بانک اطلاعات علمی و پلیمری به منظور تسهیل در انتقال اطلاعات و ایجاد واحد اطلاعات علمی و فنی و انتشار نتایج حاصله از طرح های تحقیقاتی.
* چه پروژه هایی در این پژوهشگاه انجام شده است؟
- تاکنون ??? پروژه در زمینه های صنعتی، ملی، بین دانشگاهی، پتروشیمی، پروژه های دانشجویان دکترا و فوق لیسانس که همه آنها در ارتباط با علوم، تکنولوژی و مهندسی پلیمرها بوده اند به مرحله اجرا در آمده است. در این مدت پژوهشگران پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران موفق شده اند بالغ بر ???? مقاله در مجلات علمی و پژوهشی داخل و خارج از کشور و همچنین سمینارهای بین المللی ارائه دهند.
* پژوهشگاه پلیمر در چه زمینه هایی فعالیت می کند؟
- پژوهشگاه پلیمر ایران دارای ?? نفر عضو هیأت علمی است که با حدود ??? نفر کارشناس وتکنسین در ?? بخش تحقیقاتی شامل بخش های لاستیک، پلاستیک، کامپوزیت، رنگ و روکش، پلی یورتان و الیاف، پلیمرهای زیست سازگار، علوم پلیمرها، کاتالیست های پلیمریزاسیون، مهندسی پلیمریزاسیون، تبدیل گاز، گروه سامانه های نوین دارو رسانی، گروه سنتز پتروشیمیایی و آزمایشگاه مرکزی ویک بخش پشتیبانی تحقیقات در زمینی به مساحت ?? هکتار وبا زیربنایی معادل ????? متر مربع در بلوار شهرک پژوهش واقع در کیلومتر ?? اتوبان کرج فعالیت می کند. همچنین این پژوهشگاه دارای چهار پژوهشکده به نام های علوم، مهندسی، فرآیند و پتروشیمی است و علاوه بر اجرا ی پروژه ای صنعتی و نیمه صنعتی کاربردی و توسعه ای، تحقیقات بنیادی در مرزهای دانش و نیز خدمات تخصصی و مشاوره ای به صنعت پلیمر ارائه می دهد. پژوهشگاه ضمن همکاری با دانشگاه های داخل کشور، ?? قرارداد همکاری و تحقیقاتی نیز با دانشگاه ها مراکز تحقیقاتی و انستیتوهای علمی خارج از کشور از جمله روسیه، انگلیس، کانادا، اتریش، مجارستان و سوئیس دارد، همچنین در زمینه تبادل استاد و دانشجو، اجرای پروژه های تحقیقاتی مشترک همکاری می کند.
* چه اقداماتی در زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص انجام داده اید؟
- پژوهشگاه طی ?? سال گذشته نسبت به تربیت نیروی انسانی متخصص در این رشته فنی اقداماتی انجام داده است، به نحوی تاکنون بیش از ??? نفر کارشناس ارشد و ?? نفر دکترا از این پژوهشگاه فارغ التحصیل شده اند. در کنار سایر فعالیت ها انتشار مجله ماهانه علمی IPJ( (Iranian Polymer Journal به زبان انگلیسی است که در پایگاه های اطلاع رسانی جهانی ازجملهEMA و ISI،,RAPRA,EI نمایه نویسی می شود. همچنین مجله علوم تکنولوژی پلیمر به زبان فارسی و با محتوای متفاوت با مجله انگلیسی زبان که به طور منظم به صورت دو ماهنامه منتشر می شود که هر دو مجله از جایگاه علمی معتبری نیز در محافل علمی داخلی و خارجی برخوردارند. نکته جالب در مورد مجله IPJ این است که قریب به ?? درصد مقالات آن از سوی دانشمندان خارجی واصل و منتشر می شود.
*برای جذب نخبگان و توسعه فناوری چه اقداماتی انجام داده اید؟
- برای توسعه امر فناوری، ایجاد و اشتغال برای جذب نخبگان هسته های تحقیقاتی متشکل از نخبگان این رشته به صورت بخش خصوصی در مرکز رشد فناوری پلیمر در پژوهشگاه تشکیل شده و تاکنون ?? هسته بخش خصوصی در زمینه های مختلف وابسته به این رشته در مرکز رشد مستقر شده اند. این هسته ها علاوه بر در اختیار داشتن دفتر کار، مجهز به اینترنت و سایر خدمات اداری و آموزشی، می توانند برای توسعه فناوری ها و ساخت نمونه ها یا تدوین تکنولوژی طرح های خود از امکانات کارگاه و آزمایشگاه های پژوهشگاه استفاده کنند.
اخیراً در جهت تقویت ارتباط صنعت پتروشیمی و پلیمر با این پژوهشگاه، طی یک قرارداد درازمدت و با ساخت حدود ? هزار متر مربع کارگاه و آزمایشگاه جدید توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی و همچنین استقرار دفتر مرکزی شرکت پژوهش و فناوری، امکان تجاری سازی نتایج تحقیقات و بهبود کیفیت محصولات پلیمری فراهم شده است.
* مطلع شدیم که اخیراً (در مرداد ماه امسال) وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با درخواست پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران مبنی بر تشکیل قطب های علمی «پلیمرهای زیست سازگار» و «لاستیک، پلاستیک و کامپوزیت» موافقت کرده است، لطفاً در این زمینه توضیح دهید.
- پژوهشگاه پلیمر با توجه به سابقه، تجربه، کادر متخصص، فعالیت در زمینه لاستیک- پلاستیک، کامپوزیت و پلیمرهای زیست سازگار، نیروی انسانی، تجهیزات، پیشینه اجرای طرح های ملی، امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی، طرح های پژوهشی و تحقیقاتی و مقالات منتشره، از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان قطب علمی در دو موضوع «پلیمرهای زیست سازگار» و لاستیک- پلاستیک و کامپوزیت معرفی شد. البته این موضوع پس از بررسی در کمیسیون های تخصصی مربوطه در وزارت علوم و مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی و براساس عواملی که عنوان شد، انجام پذیرفته و هر مؤسسه ای که بیشترین امتیاز را کسب کند به عنوان قطب علمی تعیین و معرفی می شود. بدون اغراق با توجه به فعالیتهای وسیع و همه جانبه پژوهشگاه پلیمر وپتروشیمی ایران یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی و از پژوهشگاه های موفق در سطح ملی وکم نظیر در سطح بین المللی است و بنابراین شایستگی داشتن قطب علمی را دارا بوده است. و البته عملکرد سالیانه این پژوهشگاه و میزان تاثیر آن در فعالیتهای علمی - آموزشی و تکنوژیکی و صنعتی کشور منتشر و به اطلاع دست اندرکاران و مسئولان مربوطه می رسد.
* در پایان چند مورد از پروژه های مهم انجام شده در پژوهشگاه را توضیح دهید.
- ساخت رزین های مبدل یون برای تصفیه آب های صنعتی، ساخت رزین های سوپر جاذب برای جذب آب و جلوگیری از تبخیر آب در مصارف کشاورزی برای مناطق کم آب و خشک، ساخت کامپوزیت های لانه زنبوری ترموپلاستیک (مورد استفاده در خانه های پیش ساخته)، ساخت پروفیل های کامپوزیتی به روش پالتروژن(برای مصارف صنعتی)، میلگردهای کامپوزیتی (برای مصارف ساختمانی)، ساخت چسب طبی (برای جلوگیری از خون ریزی های شدید)، ساخت عروق مصنوعی (رگ مصنوعی به منظور جایگزینی عروق پرده پریکارد قلب)، استخوان و غضروف مصنوعی، طرح سامانه دارو رسانی زیست تخریب پذیر (حاوی داروی ضد اعتیاد)، واکس های مورد مصرف در دندانپزشکی، ساخت ژل های سرمازا(برای کاربرد پزشکی)، تولید کیتین و کیتوسان از پوست میگوی خلیج فارس (برای مصارف پزشکی از جمله تهیه قرص های لاغری) و تولید الاستومرهای گرمانرم (برای تهیه فوم های صنعتی) از جمله فعالیت های شاخص پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی است.
* و سخن آخر؟
- سخن آخر این که وظیفه این پژوهشگاه ارائه خدمات علمی، صنعتی و خدماتی (آنالیزی) به دانشگاهها، صنایع و دانشجویان این رشته به عنوان یک آزمایشگاه ملی است. براساس برنامه پنج ساله مدون و هماهنگ، فعالیت هایی برای این که این پژوهشگاه در تراز اول پژوهشگاه های جهانی متخصص در این رشته قرار بگیرد، انجام شده که امید است با عنایت دولت محترم و اقبال بیشتر صنایع مرتبط بتوانیم به اهداف پیش بینی شده دست یابیم. ضمناً نشانی اینترنتی www.ippi.ac.ir و info@ippi.ac.ir، آماده دریافت نظریات فرهیختگان، نخبگان، کارشناسان و علاقه مندان در زمینه پلیمر و پتروشیمی است.


ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور