عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی گفت: پژوهشگران این پژوهشگاه با استفاده از نانو ذرات خاک رس و بهینه کردن روش فرایند توانستند خواص حرارتی نوعی پلیمر به نام "الاستومرهای پلی یورتان" را بهبود بخشند.
دکتر محمد برمر پلی یورتان را نوعی پلیمر دانست که به شدت واکنش پذیر بوده و گفت: به همین علت پیشرفت واکنش آنها نیاز به افزایش دما ندارد ضمن آنکه پس از واکنش، ساختاری پایدار به وجود می آید.
وی ضعف حرارتی را از جمله نقاط ضعف الاستومرهای پلی یورتان ذکر کرد و گفت: در این پژوهش با هدف بهینه کردن خواص حرارتی الاستومرهای پلی یورتانی ساخته شده از "پلی ال" داخل ایران با استفاده از نانو ذرات خاک رس اصلاح شده انجام شد.
برمر استفاده در تولید قطعات را از کاربردهای مهم پلی یورتان دانست و اظهار داشت: این قطعات در صنایع مختلف چون صنایع خودروسازی، صنایع روکش غلطک، صنایع ساخت واشر و کاسه نمد کاربردهای متنوع و وسیعی دارند.
وی با بیان اینکه در این پژوهش از دو فرایند پلیمریزاسیون درجا و روش اختلاط مذاب برای تهیه نانو کامپوزیت پلی یورتان -خاک رس استفاده شده است، ادامه داد: در روش اول پس از مخلوط شدن نانورس با پلی ال و ایجاد یک سیستم پایدار فرایند پلیمریزاسیون انجام شد و در روش دوم ابتدا یک سیستم الاستومر پلی یورتان در غیاب خاک رس سنتز شد و سپس در مخلوط کن داخلی با مقادیر مختلف خاک رس، نانو کامپوزیت مورد نظر تهیه شد.
مجری طرح کم بودن مقدار نانو ذراتی که به طور مناسب در ماتریس پلیمری توزیع می شوند و تشکیل حباب در روش تهیه نانو کامپوزیت پلی یورتان- خاک رس به روش پلیمریزاسیون درجا را از مشکلات جدی انجام این پژوهش بیان کرد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با اشاره به اینکه مواد اولیه ساخت الاستومرهای پلی یورتانی در حال حاضر در ایران تولید میشود، گفت: با تجاری سازی تولید نانو ذرات خاک رس اصلاح شده ایرانی، زیرساختهای تهیه نانو کامپوزیت پلی یورتانی-خاک رس، کاملا فراهم می شود.