نگاهی به وضعیت معادن طلا در ایران و جهان کل ذخایر طلای دنیا تقریبا 3/1 میلیارد اونس بوده که از این مقدار تقریبا دوسوم آن در آفریقایجنوبی قرار دارد. تولیدکنندگان عمده طلا در جهان عبارتند از آفریقایجنوبی، ایالات متحده آمریکا، استرالیا، روسیه، کانادا، چین، برزیل و گینهنو. برای مثال در سال 1375 مجموع تولید طلا در دنیا 2.246.000 کیلوگرم بود که آفریقایجنوبی با حدود 500 هزار کیلو، بالاترین رقم را داشته که در همین سال ایران با 640 کیلوگرم در مقام 56 قرار گرفته است. |
اهمیت دوستی با جنس مخالف - لطفا این مقاله را تا انتها بخوانید
زندگی زیباست,انسان زیباست,ارتباطات انسانی و عشق ورزی زیباست.صمیمیت و محبت زیباست.ولی در این راه آرزوها و خواسته ها و کمبود ها و عقده ها سنت ها و بی مهری ها ظلم ها و هر چیز که به گذشته و آینده وابسته است, موانع بزرگی هستند و ما را دچار حالت مستی و خواب سنگینی می کند.پدیده های زندگی نباید ما را از یاد خود غافل کنند.زندگی و تمام پدیده های خوب و بدش، نباید ما را از عشق و انسانیت و پاکی غافل کنند.تمام پدیده ها بهانه اند.وسیله اند.به عشق فکر کنید.با عشق روح خود را پاک تر و پاک تر کنید.
وجودتان مهم ترین است.زندگی و ارتباطاتتان و مسائل جانبی اهمیت زیادی ندارند.راستی را از یاد مبرید.زندگی و تمام پدیده های آن را به چشم وسیله ببینید.وسیله ای برای به دست آوردن معصومیت از دست رفته.برای درک هر چه بیشتر عشق و رهایی و زندگی در آغوش عشق...رسیدن به شادی ی ملکوتی و جاویدان...
- این روزها روابط بین دخترها و پسرها بسیار زیاد شده،بسیاری از این روابط راضی نیستند،دوستی ها مقطعی و بسیار سطحی و زودگذر شده، با این حال،هنوز بسیاری از دخترها و پسرهای ایرانی دوستی با جنس مخالف را تجربه نکرده اند.و برخی از این بابت ناراحتند.بخصوص پسرها.
پسرها برای ارتباط با دخترها به هر شیوه ای متوسل می شوند.البته نیاز جنسی هم دخیل است ، ولی برای کسی که رابطه را تجربه نکرده نیاز روحی اول را می زند.
- پسرها و دختر ها در ارتباطاتشان نباید آداب معاشرت درست را فراموش کنند.همه ما جوانان باید آداب معاشرت درست را از بزرگتر ها و کتابهایی که در این زمینه نوشته شده یاد بگیریم،اینگونه روابط باید باعث پیشرفت روحی و اجتماعی ما شوند،نه اینکه مشکلی بر مشکات زندگی ما بیافزایند. روابط انسانی باید بر پایه عشق و محبت وانسانیت و پاکی باشد،نه دشمنی و دروغ و...
- متاسفانه عدم تناسب بین عرضه و تقاضا باعث شده که پسرها برای جلب رضایت و دوستی دخترها بی گدار به آب بزنند و در اینگونه روابط شرافت انسانی خود را فراموش کنند، و همین طور دختر هابه هرگونه ای که بخواهند رفتار می کنند،چون می دانند که معمولا پسرها اعتراض نمی کنند.وبه هر صورت هرگز تنها نخواهند ماند.بلکه همواره پسرهایی هستند که رفتارهای غیرقابل تحمل آنها را تحمل کنند.برای ایجاد تعادل در روابط بین دختر ها و پسرها راه حل هایی وجود دارد که در این مطلب به آنها اشاره خواهد شد.
- توصیه من به پسرهایی که در ایجاد ارتباط با دخترها مشکل دارند، شجاعت است،فقط شجاعت.به خودتان اعتماد کنید،تجربه کنید،شجاعانه و آگاهانه تجربه کنید . مهم ترین نکته در ایجاد ارتباط،ارتباط چشمی ست،نگاه قدرتمندانه به همراه لبخند . و البته همان طور
که اشاره شد،شجاعت.شجاعت در پیشرفت و ایجاد مهارت های ایجاد ارتباط، بسیار موثر است.
-توصیه من به دخترهایی که در ارتباط با پسرها مشکل دارند این است که کسب توانایی ارتباط پسرها را از اینترنت شروع کنند و با مکالمات تلفنی و سپس دیدار و رابطه واقعی، مشکلات خود را حل کنند.
- از این ناراحتم که هنوز جامعه به آن سمتی نرفته و آنقدر پیشرفت نکرده است که ارتباطات اجتماعی آسان برای همه باشد.پسرانی را می بینم که تشنه اند و دخترانی که... این ها ناراحتم می کنند. نادانی ها ناراحتم می کنند.ماها عشق و محبت را فراموش کرده ایم و به چیز های بیهوده فکر می کنیم.هر کسی به گونی ای نمایش می دهد، نادانیرا....
هر رابطه ای باید باعث پیشرفت ما شود و زندگی ما را شیرین تر کند نه بر مشکلات ما بیفزاید.البته با گسترش استفاده از اینترنت ارتباطات انسانی نیز گسترش یافته و اینترنت به ابزاری ساده و امن برای ارتباط با جنس مخالف تبدیل شده است.
- برخی دختر ها احساس تنهایی می کنند،به محبت نیاز دارند،و نیز برخیاز پسرها...همه ما به محبت نیاز داریم و به هر شیوه ای از جمله خانواده،دوست،همسر،..باید به نیاز خود پاسخ دهیم . ولی گاهی مشکلات موجود در جامعه باعث می شود که بسیاری از نیازهای و خواسته های طبیعی خود را ( از جمله نیاز به محبت)فراموش کنیم.
- توصیه من به دخترهایی که دوستی را تجربه نکرده اند این است که پاکی خود را حفظ کنید.رابطه اصلا مهم نیست.خودتان مهمید.ولی ارتباطات معمولی خود را گسترش دهید و بر اطلاعات خود درباره ارتباطات انسانی بیفزایید.آری،پاکی و همه عشق و احساس خود را برای موفقیت در زندگی آینده خود حفظ کنید.
این را به این خاطر می گویم که کم اند پسرانی و دخترانی که در رابطه به طرف مقابل زیان نرسانند . متاسفانه عشق و آگاهی و پاکی فراموش شده. ولی اگر می خواهید رابطه را تجربه کنید با شناخت و آهسته آهسته و آگاهانه.و افراط نکنید.
- داشتن دوست دختر و یا دوست پسر های فراوان نمی تواند مانع احساس تنهایی در فرد شود،بلکه چند رابطه ای می تواند مشکلات ما را بیشتر کند . مهم ترین عامل چند رابطه ای شدنطرف مقابل عدم توجه شما به نیازهای اوست.
- داشتن رابطه یا دوست به خودی خود کار بزرگی نیست.داشتن رابطه موفقیت آمیز کار بزرگی ست.
-اگر تنها هستید اصلا ناراحت نباشید،دوستی و رابطه هم معایبی دارد،تنهایی هم محاسن و لذت های خاص خود را دارد.از کسانی که رابطه را تجربه کرده اند بپرسید،بیشترشان ناراضی اند ، ولی کسی که آگاهانه و عاشقانه زندگی می کند موفق تر و راضی تر است.می توانید به تنهایی خود افتخار کنید!
- احساس تنهایی حالتی کاملا غیر طبیعیست و یک نوع مشکل روحی است.احساس تنهایی یعنی ضعف و ناتوانی.با تجربه آگاهانه دوستی می توان آن را درک کرد.و پس از درک دیگر عذاب نیست ، لذت است.فقط با درک احساس تنهایی و دوستی می توان از تنهایی لذت برد ، لذتی جاودانه....
- دوستی می گفت من ذاتا خیانتکارم !! بسیاری از پسرها و دختر هایی که در روابط با جنس مخالف افراط می کنند، در دام شهوت پرستی گرفتار می شوند. بسیاری از پسرها و دختر ها نیز از این روابط راضی نیستند. دلیل اصلی اش این است که ما ها "خود" را فراموش کرده ایم.ما ها هنوز از دشمنی لذت می بریم،محبت و عشق را فراموش کرده ایم.اهل گفت و گو نیستیم.هنوز به راستی ایمان نیاورده ایم. هنوز...
-در مورد ارتباط جنسی باید آگاهانه رفتار کنید،مبادا به خاطر نیاز، در دام شهوت پرستی و هوس بازی گرفتار شوید .مبادا عشق وانسانیت را فراموش کنید.
به این متن از اوشو توجه کنید :
پیوند جنسی هرگز کسی را ارضا نکرده است.این پیوند بیشتر و بیشتر عدم رضایت ایجاد می کند.پیوند جنسی هرگز کسی را به کمال نرسانده-با کمال بیگانه است.پیوند جنسی زمانی معنا می یابد که با عشق همراه باشد.پس عشق و پیوند جنسی به هم می آویزند..و عشق مرکزیت عظیم تری است،مرکزیتی والاتر.آنگاه که پیوند جنسی به عشق گره می خورد،بالا و بالاتر جریان می یابد.
دوستان نظر یادتون نره ...
قانون صف:
اگر شما از یک صف به صف دیگری رفتید، سرعت صف قبلی بیشتر از صف فعلی خواهد شد.
قانون تلفن:
اگر شما شمارهای را اشتباه گرفتید، آن شماره هیچگاه اشغال نخواهد بود.
قانون تعمیر:
بعد از این که دستتان حسابی گریسی شد، بینی شما شروع به خارش خواهد کرد.
قانون کارگاه:
اگر چیزی از دستتان افتاد، قطعاً به پرتترین گوشه ممکن خواهد خزید.
قانون معذوریت:
اگر بهانهتان پیش رئیس برای دیر آمدن پنچر شدن ماشینتان باشد، روز بعد واقعاً به خاطر پنچر شدن ماشینتان، دیرتان خواهد شد.
قانون حمام:
وقتی که خوب زیر دوش خیس خوردید تلفن شما زنگ خواهد زد.
قانون روبرو شدن:
احتمال روبرو شدن با یک آشنا وقتی که با کسی هستید که مایل نیستید با او دیده شوید افزایش مییابد.
قانون نتیجه:
وقتی میخواهید به کسی ثابت کنید که یک ماشین کار نمیکند، کار خواهد کرد.
قانون بیومکانیک:
نسبت خارش هر نقطه از بدن با میزان دسترسی آن نقطه نسبت عکس دارد.
قانون تئاتر:
کسانی که صندلی آنها از راهروها دورتر است دیرتر میآیند.
قانون قهوه:
قبل از اولین جرعه از قهوه داغتان، رئیستان از شما کاری خواهد خواست که تا سرد شدن قهوه طول خواهد کشید.
نحوه برخورد با داغ عزیزانمان
?داغ عزیزانمان
هر از چند گاهی خبر فوت یکی از بستگان ، دوستان و نزدیکانمان خواب غفلت را از سرمان می پراند. و اگر آن عزیز از دست رفته یکی از افراد خانواده ما باشد به ویژه همسر، می تواند ، شوک شدیدی نیز بر ما وارد کند.
در حوزه روانشناسی ، فشارهای روانی و مشکلات به دسته های مختلف تقسیم می شوند که در بعضی مواقع آدمی با استفاده از توان و استعداد خود یا دیگری ، می تواند آنها را حل کرده یا تغییر دهد و بعضی مسائل نیز هست که صرفاً باید آنها را تحمل کرد.
اما مرگ از مقوله دوم است. یعنی ما نمی توانیم آن را حذف کنیم. بهتر است بگوئیم که سهم هر کس از مرگ عادلانه بوده و سهم هیچ کس ضایع نمی شود. خیلی چیزها، و اتفاقات، ممکن است که نصیب ما نشود ، ولی آسوده خاطر باید بود که حتی اگر سرمان شلوغ باشد و نتوانیم به مرگ فکر کنیم یا برای آن برنامه ریزی کنیم ، بازهم سهم و نوبتمان در دفتر حی قیوم محفوظ است. پس می توان گفت که مرگ حتمی است و چون به « وجود» ما مربوط می شود ، اساسی و بیشتر اوقات تنش زاست.
? با مسئله مرگ خود و عزیزانمان چگونه کنار بیاییم؟!
?) به جای اینکه همواره از اساسی ترین مسئله زندگیمان فرار کنیم ، یا خود را به فراموشی بزنیم یا خود را به چیز دیگری سرگرم کنیم. بهتر آن است که در طول زندگی حداقل یکبار صمیمانه با آن روبرو شویم و تکلیف خود را با آن روشن سازیم. اگر از نظر محتوایی به مرگ نمی اندیشیم ، و برای زندگی برنامه نمی ریزیم ، حداقل در مورد چگونگی برخورد خودمان و بستگانمان با مرگ برنامه ریزی کنیم.
?) در آموزه های دینی درمورد نوشتن وصیت نامه ، یاد مرگ ، گذر به قبرستان و .... بارها شنیده ایم. حالا بیائیم با همسر و فرزندان، برادر و خواهر و والدین خود برنامه مرگ خود و سایر افراد خانواده را مرور کنیم. باید مطمئن باشیم که می توانیم در این خصوص، برنامه بریزیم ، چون فقط و فقط یک مجهول داریم و ما بقی مسائل معلوم و آشکار است. و آن مجهول نیز نوبت مرگ ما در رابطه با دیگر عزیزانمان هست. ( که البته زیاد هم مهم نیست) . مهم این است که مسئله مرگ قوی و واضح وجود دارد و آماده برنامه ریزی هست.
?) از آنجا که اغلب اوقات به هنگام پیشامد مرگ عزیزان، به علت هیجانات شدید ، و تالمات روحی تصمیم گیری مشکل است ، گنجاندن بعضی موارد در برنامه ریزی مرگ خود یا عزیزانمان ضروری است.
الف) چون معمولا مرگ از ما اجازه حضور نمی گیرد تا به مانند عروسی ، تدارک ببینم . لذا بهتر است مبلغی برای چنین مراسمی در نظر بگیریم.
ب) تکلیف بدهی ، دفتر چه های قسط ، سرمایه گذاریها، دیون ، اموال منقول و غیر منقول را روشن سازیم و به جای بازماندگان خودمان برای خودمان حلالیت های لازم را بطلبیم.
ج ) کیفیت مراسم ها ، خیرات ها ، نوع سخنرانی ، مداح ها ، مسائل مربوط به تهیه قبر و ... را مشخص کنیم. بهتر است متنی که حاصل تجربه ما در زندگی هست را تهیه کنیم تا سخنران از زبان ما برای مستمعین قرائت کند.( به عنوان قسمتی از وصیت نامه)
د ) نحوه اطلاع رسانی به دوستان را در برنامه بگنجانیم ، اگر خودمان سلیقه خوبی داریم می توانیم حداقل در مورد خودمان اعلامیه ترحیم تهیه و جای تاریخ آن را خالی بگذاریم( بهتر است از جملاتی مانند « مرگ زود هنگام » ، « مرگ نا بهنگام» و یا « مرگ ناگهانی» در اعلامیه ترحیم استفاده نکنیم، چون ممکن است امر بر ما مشتبه شود و فکر کنیم که مرگ زمان خاصی دارد.)
هـ ) از آنجا که به هنگام داغ عزیزانمان ، برون ریزی هیجانات و غمها اجتناب ناپذیر است، در مورد کیفیت گریه کردن و یا نحوه سرو صدا کردن و بی تابی ، از هم اکنون ،فکری کنیم.
?) خیلی خود را موظف به گفتن یک امر محال نکنیم. مثلاً به هنگام صحبت در مورد مرگ، بسیار شنیده می شود که از جمله « خدا نکنه» استفاده می شود. البته افراد منطقی تر این جمله را عقلانی تر می گویند . بدین صورت:« بعد از صد سال یا دویست سال ...» یا اینکه « اگر یک روزی مرگ فرا رسید» . که این هم اگرچه از جمله« خدا نکنه » بهتر است، ولی بازهم هیچ کس حتی خدا یک چنین قولی را مبنی بر زندگی طولانی به ما نداده است. لذا بهتر است از ادبیات روان تری در رابطه با مرگ استفاده کنیم.
شاید با خواندن متن بالا تا اینجا کمی تعجب کنیم ، و فکر کنیم این حرفها کمی یا حتی خیلی غیر منطقی است. ولی با خواندن مطلب ذیل شاید تا اندازه ای بتوانیم ، نوع دیگر دیدن و اندیشیدن را نیز تجربه کنیم.
از نظر روانشناختی وقتی مرگ عزیزانمان اتفاق می افتد ، ?مرحله متوالی به ترتیب اتفاق می افتد که باید از این مراحل عبور کرد.
? ) مرحله انکار
? ) مرحه خشم
?) مرحله غم
?) مرحه پذیرش
?) در مرحله انکار، قبول مرگ عزیزمان بسیار غیر ممکن خود را نشان می دهد. این مسئله مخصوصاً در حوادثی که منجر به مرگ مغزی می شود بیشتر مشهود است. بی دلیل نیست بیشتر بازماندگان فردی که مرگ مغزی شده است، با اهداء اعضاء موافقت نمی کنند. چون انکار واقعیت مرگ یکی از مراحل است. برنامه ای که در بالا به آن اشاره کردیم کمک موثری به ما می کند که این مراحل را به خصوص مرحله انکار را به سرعت سپری کنیم.
?) در مرحله خشم ، در اینجا اگرچه مرگ عزیزمان را باور کردیم ولی نسبت به علل آن خشم می گیریم و جالب این است که این خشم را ممکن است به دیگران نیز انتقال دهیم. این مسئله را بیشتر در چنین حوادثی شاهد هستیم : تصادفات رانندگی ؛ سکته هایی که به خاطر یک بگو مگو پیش آمده؛ یا در اتاق عمل جراحی که ممکن است با پزشک سر دعوا برداریم . لذا به هنگامی که در این مرحله هستیم ، ممکن است حرفهای ناشایست به مسببین بزنیم یا دست به انتقام یا رفتارهای تهدید کننده بزنیم. اگر فردی به علت تصادف باعث مرگ کسی شده است ، بهتر آن است که در این مرحله ، اقدامی به گرفتن رضایت از بازماندگان متوفی نکند که نتیجه عکس خواهد گرفت. اگر هم مسببی برای مرگ عزیزان نیابیم ممکن است خدایی ناکرده ، شروع به شکایت از خدا بکنیم ، مثلا « خدایا چرا باید اینطور می شد یا ...» . برنامه ریزی مرگ که در این یادداشت اشاره شد ، موجب عبور سریع از مرحله خشم می شود.
?) مرحله غم ، نسبت به سایر مراحل قبل طولانی تر است. ولی حداکثر نباید از شش ماه بیشتر شود. در غیر این صورت ، مسئله افسردگی و درمان آن باید در نظر گرفته شود. برنامه ریزی برای مرگ ، کمک فراوانی در جهت کوتاه شدن این مرحله می کند.
تمرکز زدایی نیز تکنیکی هست که می تواند در این زمینه به فرد غمگین کمک کند و آن اینست که به جای تمرکز بر روی خاطراتی که با متوفی داشته ایم. دنیای دید خود را وسیع کنیم و وقت بیشتری با زندگان بگذاریم ، یعنی کسانی که هنوز نوبت از دست رفتنشان نرسیده است. بیشتر اوقات فقط یک داغ عزیز دیده ایم و این فرصت خوبی است که بیشتر به دیگر عزیزانمان نزدیک شویم و قدر آنها را بدانیم.
?) مرحله پذیرش که از دید عموم ، به اشتباه فراموشی مردگان نام گذاشته می شود، مرحله آخر در رابطه با مرگ عزیزان است. همه باید به این مرحله برسند ولی برنامه ریزی در مورد مرگ اولاً باعث تسهیل این روند می شود ؛ ثانیاً موجب سرعت آن می شود ؛ ثالثاً عوارض منفی ناشی از داغ عزیزان را از بین می برد،به علاوه اینکه به ما در خودشناسی بینش می دهد.
استفاده دیگری که از این مراحل می شود ، نحوه تسلی دادن به بازماندگان و داغ دیدگان است. اگر ما با این مراحل آشنا باشیم ، به نحو موثر و مفیدی با بازماندگان همدردی می کنیم.
الف) به فرد داغ دیده مخصوصاً در مراحل نخست ، نصیحت نکنیم مثلا اینکه «این شتری هست که در خانه همه می خوابه » یا اینکه « تو باید صبور باشی ، تو باید تکیه گاه باشی ». همچنین به او نگوئیم « تو غمگین نباش ، او الان در بهشت جایش خوب است » .
ب ) بیشترین کمک ما به داغ دیدگان ابراز همدردی با جملاتی مانند: « فوت عزیزتان برای ما نیز بسیار متاثر کننده بود» یا « واقعا داغ بزرگی برای شما بوده »یا « الان لحظات سختی باید برای شما باشد».
ج ) شاید بتوان گفت سکوت و در آغوش گرفتن داغ دیده، کمک بسیار موثری به او در طی کردن مراحل چهارگانه پذیرش مرگ است.
د )کمک به داغ دیده در جهت کارهای اجرایی متعدد از قبیل ،کارهای پزشکی قانونی، هماهنگی جهت صدور مجوز و کفن و دفن، هماهنگی مراسمات و .... ، بسیار در تسکین داغ دیده موثر است.
هـ ) در مرحله سوم یعنی غم ، که معمولاً مراسمات تمام شده و شرکت کننده گان نیز دور فرد را خلوت کرده اند و بیشتر بعد از هفتم یا چهلم نمود پیدا می کند، بهتر است که به این افراد سر بزنیم ، یا آنها را به منزل دعوت کنیم . همچنین با صحبت های شناختی ،فلسفی یا توصیه های دینی و نصیحت هایی را که در بند (الف ) آورده شده، می توانیم مرحله خروج از غم و پذیرش را سهل کنیم. به شرطی که بستر مناسبی از نظر محیطی فراهم کرده باشیم.
در خاتمه باید به این موضوع اشاره کنیم که برنامه ریزی برای مرگ که در اوائل این یادداشت توضیح داده شد. اولا عبور از چهار مرحله کنار آمدن با مرگ عزیزان را تسهیل می کند . ثانیاً پرداختن به این برنامه ، ناخودآگاه ما را به سوی فلسفه زندگی و مرگ می کشاند و می تواند باعث تغییر در رویه زندگی ما شود. با این برنامه ما متوجه این نکته مهم می شویم که آرزوها و برنامه های خیالی و زیادی برای اهداف نه چندان روشن آینده خود داریم ، لیکن مرگ را که کاملا طبیعی و در کنار ماست و مهمترین مرحله زندگی را تشکیل می دهد ، غیر منصفانه نادیده می گیریم.
مرگ را هم اکنون برای خود و عزیزانمان با برنامه قبلی بپذیریم ، قبل از آنکه بدون آمادگی، ما را فراگیرد.
بگذارعشق خاصیت تو باشد نه رابطه خاص تو باکسی. فرقى نمیکند گودال آب کوچکى باشى یا دریاى بیکران، زلال و پاک که باشى تصویر آسمان در توست. دیشب باز هم به خودم قول دادم من سلام میگویم و لبخند میزنم و قسم میخورم و میدانم عشق همین ساد گی... برای همسایهایکه نان مرا ربود، نان برای دوستی که قلب مرا شکست ، مهربانی برای آنکه روح مرا آزرد ، بخشایش و برای خویشتن خویش آگاهی و عشق آرزو دارم
کیفیت حسی و ادراکی
«هدف، بهوجود آمدن کیفیت حسی و ادراکی، هرچه نزدیکتر شدن به درک مشتری از ارزش است»
مسئول عملکرد رضایت جامع مشتری: کازوماسا کاتوه
کیفت حسی و ادراکی، همان جاذبهای است که مشتری آن را دیده، لمس کرده و در خودرو تجربه میکند. مثلاً هنگامی که مشتری به نمایشگاه خودرو میآید، دور خودرو قدم میزند، در آن را باز میکند، روی صندلی آن مینشیند و جزئیات زیبایی و جذابیت داخلی آن را تحسین میکند.
از آنجا که سلیقه اشخاص و مشتریان بسیار متفاوت است، هدفی کلی را برای سال 2012 تدارک دیدهایم تا کیفیت ادراکی خودروها را بهبود بخشیم.
هدف ما برای سال 2012 دو برابر کردن تعداد مدلهایی که از لحاظ کیفیت ادراکی، در بالاترین رده خود ارزیابی شده است.
برای تولید خودروهای زیباتر و پرجاذبهتر شرکت نیسان از لحاظ کیفیت ادراکی، مفتخر است که در این زمینه پیشتاز بوده و طی این سالها خودروهایی پرجاذبه و متنوع ارائه کرده است. نیسان، ابتدا بر مبنای دیدگاههای تعدادی از ناظران یا بررسیکنندگان محصول، خودروهای جدید را میسازد. چند ماه پس از اینکه مدلی جدیدراهاندازی شد، از دارندگان خودروها تقاضا میکند تا جاذبههای مدل را ارزیابی کنند. ما از آنها میخواهیم که خودروی خود را با خودروهای هم رده دیگر خودروسازان مقایسه کرده و بگویند که در کدام قسمتها، نیسان برتری یا رتبه پایینتری دارد. بر اساس این نتایج، میتوانیم خودروهایی بسازیم که با ادراک مشتریان، مطابقت بیشتری دارند. مورانو خودرویی که پرجاذبهترین خودرو در امریکا شناخته شد اجرای کیفیت ادراکی در سال 2008 طی تحقیق و پژوهشی که در شرکت نیسان مستقر در امریکا انجام دادیم، مدل «مورانو» اول شد. با این حال، قبل از اینکه این خودرو به مرحله تولید برسد، تغییرات متعددی را بر مبنای تحقیقات مختلف گذراند. هم در جایی که مشتریان معمولا بررسی و لمس میکنند یعنی صندلیها و دسته اهرم تعویض دنده و هم در آن قسمتهایی که کمتر بررسی میکنند، نظیر رادیاتور و موتور، توجهی ویژه شد. سیستم روشنایی، حس کیفی بالایی را ارتقا کرده و سطح قابل رویت بودن نیز عالی است خودرویی که از دیدگاه مشتری از هر لحاظ رضایتبخش و دلپذیر است شرکت نیسان اقدام به اصلاح و بهبود کیفیت ادراکی 20 قطعه مختلف نظیر سیستم صوتی، ناوبری، جلوآمپر و صندلیها کرده است. هدف ما به دست آوردن نرخ بالای رضایت مشتری در مورد تمامی آنهاست. مشتریان اولویتهای خود را دارند و ما مرتبا درخواستهایی دریافت میکنیم که مثلا فلان قطعه یا سیستم را جذابتر کنیم. ما تصمیم گرفتیم تا توجهی خاص به 10 مورد رده بالا داشته باشیم. این امر باعث شد تا سطح بالایی از رضایت مشتری را در مرحله اولیه کسب کنیم. همچنین خودروهای بیشتری در حال دریافت ارزیابیهای بالایی هستند. موارد اصلی مورد تاکید مشتریان عبارتند از:
m سیستم صوتی، ناوبری و سیستم تهویه
m جلو آمپر
m راحتی صندلیها و غیره
فراهمسازی کیفیت و عملکرد بهینه کیفیت ادراکی، در یکنواختی و هماهنگی ظاهر و مواد با یکدیگر و طراحی ارگونومی نهفته است. شرکت فورشیا از طریق طراحی صنعتی خود، محصولات و عملکردهای آنها را بهبود بخشیده است.
چرم به کار رفته، نرم و راحت است و دوخت آن حس کیفیت سطح بالایی را ایجاد میکند توسعه کیفیت ادراکی شرکت فورشیا تکنولوژیهای مستقیم و بیواسطهای را در ارتباط با کیفیت ادراکی، برای مطابقت با نیازهایی هرچه بالاتر از سوی خودروسازان و رانندگان، تحقق میبخشد و برای هر بخش، بهبود و ارتقایی را پیشنهاد میدهد. در مورد خودروهای رده پایین و رده متوسط، جلو داشبورد تزریقی میتواند به صورت دانهبندیدار، رنگ شده یا دارای روکشهایی باشد که مجذوبکننده و از لحاظ لمس کردن برای مشتری ایدهآل باشند بویژه پس از بهکارگیری فوم انتخابی که ظاهری نرم و لطیف را بخصوص در نواحی مورد لمس مشتری نهایی، ایجاد میکند. استفاده از دیگر تکنولوژیهای مدرن و پیشرفته نظیر برش لیزری موجب شده است که کیسه هوای مسافر به صورت یکپارچه در انواع داشبوردها ادغام شده و ظاهری یکنواخت ایجاد کند. در واقع، طراحان فورشیا راهحلهایی پیشنهاد میدهند که بین طرحها یا الگوها و رنگها و آکوستیک و محیط قابل رویت، کیفیت مکانیزمهای تطبیقی و جفت کردن و تکمیلکاریها، هماهنگی ایجاد شود. این راهکار پیش تولید، زمینه را برای راه حلهای فنی بهینه هموار میسازد.
مجموعه کاملی از راهکارهای دکوری و تزئینی فورشیا مجموعهای کامل از راهکارهای دکوری و تزئینی را برای خودروهای سفارشی خود ارائه میکند نمونههایی از این راهکارها عبارتند از: قطعات تزئینی یکپارچه با روکش صنعتی، علامتگذاریهای لیزری و فناوریهایی برای چاپ مستقیم بر روی قطعات، دوختهای تزئینی، روکشهای چوب و سایر موارد. طراحان فورشیا جدیدترین راهکارها و تکنولوژیها را دنبال میکنند و با تیمهای تریم و تزئینات خودروها، ارتباط دارند. قطعات تزئینی که چه پس از تولید (قطعات رنگ شده، فیلمها یا روکشها) و چه در طول تولید (دوختهای تزئینی، چراغها، قطعات دکوری به صورت یکپارچه با روکش...) اضافه میشوند، به داخل خودرو روح بخشیده و آن را جذاب و منحصر به فرد میسازند. روکشهای دورنگه (که بر روی فومی نرم کشیده می شوند) و روکشهایی با دوختهای تزئینی، احساسی خاص و منحصر به فرد به خودروهای رده بالا میدهند. کارشناسی و تخصص فورشیا در تزئینات و ارگونومی، در خصوص کنسول وسط به شکل قطعات تخت که شامل عملکردهای HMI (اینترفیس انسان دستگاه) میشود، نظیر صفحات لمسی، رادیو و سیستمهای کنترل دما، به تدریج جزء لاینفک داخل خودرو شدهاند. دسته اهرم تعویض دنده، واکنش فوقالعادهای را القا کرده و مانور آن بسیار آسان است سفارشیسازی و ارگونومی: تدوین استاندارد طلایی فورشیا مسئول تامین پنلهای درب، داشبورد، اگزوز، جلوبندی و ماژولهای آکوستیک در سیتروئن DS3 است. نوار داشبورد در 8 مدل فینیشینگ موجود است. پنلهای دربها با کیفیت درجه یک در دو رنگ تهیه شدهاند. صندلیها در آئودی اسپورتبک A5 با گزینهها یا آپشنهایی مختلف همراه است نظیر: صندلیهای اسپورت با لبههای دارای برآمدگی، صندلی تاشو با تکیهگاه زانوها، صندلی قابل تنظیم در چهار جهت با تکیهگاه کمرو پشت، صندلی با عملکرد حافظه، صندلی تهویهدار، صندلی دارای محل نگهداری اشیای زیر صندلی و صندلی با چرم با کیفیت.
جلوبندی با نصب آسان جلوبندی با نصب آسان، زمان مونتاژ در کارخانه را به طوری قابل ملاحظه کاهش میدهد و در عین حال کیفیت ارتقا مییابد. سری BMW1 جلوبندی فلزی هیبریدی/ پلاستیکی دارد، سیستم مونتاژ آن آسان بوده و اینسرتهای فلزی دارد که توسط فورشیا طراحی و ساخته شدهاند.
فورد و کیا از لحاظ کیفیت حسی و ادراکی، ارتقا یافته، اما تویوتا و جنرالموتور افول کردهاند در اذهان مشتریان فورد و کیا به عنوان برندهایی که گامهایی بزرگ در راه کیفیت و ارزش برداشتهاند، ارتقاء کرده است. از سوی دیگر، تویوتا به دلیل تاثیرات ناشی از فراخوانها و تبلیغات منفی، در مورد کیفیت حسی و ادراکی افول کرده و از جایگاه اول در پاییز 2009، هماکنون به جایگاه ششم سقوط کرده است. البته گفتنی است که کیفیت حس و ادراکی با کیفیت واقعی تفاوت دارد و خودروسازان سعی دارند هر دو را در کنار یکدیگر پیش ببرند.
کیفیت حسی و ادراکی: دارایی بسیار مهم برندها کیفیت حسی و ادراکی یکی از مفاهیم برند به شمار آمده و به دلایل ذیل در جایگاه دارایی برند قرار میگیرد:
m در میان تمامی مفاهیم برند، تنها کیفیت حسی و ادراکی برای محرک عملکرد مالی نشان داده شده است.
m کیفیت حسی و ادراکی، اغلب نیروی محرکه استراتژیک و مهم کسبوکار محسوب میشود.
m کیفیت حسی و ادراکی، با چگونگی تصور و ادراک از یک برند ارتباط است و اغلب سایر جنبههای این امر را برمیانگیزد.
کیفیت حسی و ادراکی بر عملکرد مالی سازمان تاثیرگذار است ایجاد ارتباط بین عملکرد مالی با هر نوع دارایی ناملموس (انسانها، فناوری اطلاعات IT، یا ارزش افزوده برند) گرچه مشکل است، اما مطالعات زیر نشان دادهاند که کیفیت ادراکی بر عملکرد مالی سازمان تاثیرگذار است.
× مطالعات صورت گرفته با استفاده از پایگاه اطلاعاتی PIMS (ارزیابی اطلاعات سالانه بیش از 100 متغیر برای بیش از 3 هزار واحد کسبوکار) نشان داده است که کیفیت ادراکی، تنها و مهمترین عامل مهم کمککننده به برگشت سرمایه بوده و از سهم بازار، R&D، یا هزینههای بازاریابی تاثیر بیشتری دارد. کیفیت ادراکی با افزایش سهم بازار و قیمت، موجب افزایش سوددهی میشود. این ارتباط در مورد شرکتهای Kmart و Tiffany صادق است: ارتقای کیفیت ادراکی، مساوی است با بهبود برگشت سرمایه.
× مطالعهای 5 ساله در مورد 77 شرکت سوئدی که توسط کلاس فورنل1 و همکاران او در مرکز تحقیقات کیفیت ملی دانشگاه میشیگان راهبری شده، نشان داد که کیفیت ادراکی، محرک اصلی رضایت مشتری است که به نوبه خود عامل اصلی بهبود در برگشت سرمایه است.
کیفیت حسی و ادراکی به عنوان محرکی استراتژیک کیفیت ادراکی، متغیری استراتژیک و کلیدی برای بسیاری از شرکتهاست. مدیریت کیفیت جامع در دهه گذشته برای بسیاری از شرکتها بیش از بیش اهمیت داشته و کیفت ادراکی اصولا هدف غایی برنامههای مدیریت کیفیت جامع (TQM) بوده است. کیفیت ادراکی، اغلب در برندهای شرکتی (نظیر توشیبا و فورد) و سایر برندها (نظیر Weight Watchers, Kraft و Safeway Select) بعد تعیین موقعیت اصلی تلقی میشود. بویژه در برندهایی که کمتر از بهرهبرداری عملکردی و کاربردی محصول تاثیرپذیر هستند، کیفیت ادراکی نقش بزرگی را ایفا میکند. بعلاوه برای بسیاری از برندها، کیفیت ادراکی در واقع محیطی رقابتی است که در آن جایگاه آنها مشخص میشود. یعنی کیفیت ادراکی، ارزیابی میزان خوبی برند است. کیفیت ادراکی در کانون خرید مشتریان است و به این لحاظ، ارزیابی اصلی و نهایی تاثیر برند به شمار میآید.
ایجاد ادراک و مفاهیم کیفیت ایجاد کیفیت بالا، مستلزم آن است که بدانیم برای بخش مشتری چه مفهومی دارد. فراهمسازی کیفیت محصول یا خدمات، تنها بخشی از پیروزی محسوب میشود و مفاهیم آن نیز باید ایجاد شود. یک شرکت، ممکن است به جنبهای از کیفیت نائل آید که از دیدگاه مشتری مهم نباشد. مثلا، هنگامی که بانک سیتیبانک کارایی پشتیبانی خود را از لحاظ اتوماسیون فعالیتهای پردازشی تقویت کرد، تاثیر آن بر ارزیابیهای مشتری ناچیز بود. مشتریان، یا متوجه تغییرات نشده بودند و یا فایدهای از آن ندیده بودند. پس باید مطمئن شد که سرمایهگذاریهای کیفیت در آن دسته از نواحی صورت گیرند که با فکر مشتری همسو هستند. مشتریان، معمولا کل اطلاعات لازم را برای قضاوتی واقعبینانه و منطقی، در اختیار ندارند و اگر هم این اطلاعات در دسترس آنها باشند، ممکن است وقت کافی و انگیزه لازم برای پردازش این اطلاعات را نداشته باشند. در نتیجه، آنها به یک یا دو شاخص و یا سرنخ القاکننده کیفیت، اکتفا میکنند. بنابراین، رمز تاثیرگذاری در کیفیت ادراکی، دانستن این شاخصهاست. باید دانست که موارد کوچکی که مشتریان از آنها به عنوان مبنای قضاوت برای کیفیت استفاده میکنند، کدامند.
پانوشت
منابع
کیفیت حسی و ادراکی
«هدف، بهوجود آمدن کیفیت حسی و ادراکی، هرچه نزدیکتر شدن به درک مشتری از ارزش است»
مسئول عملکرد رضایت جامع مشتری: کازوماسا کاتوه
کیفت حسی و ادراکی، همان جاذبهای است که مشتری آن را دیده، لمس کرده و در خودرو تجربه میکند. مثلاً هنگامی که مشتری به نمایشگاه خودرو میآید، دور خودرو قدم میزند، در آن را باز میکند، روی صندلی آن مینشیند و جزئیات زیبایی و جذابیت داخلی آن را تحسین میکند.
از آنجا که سلیقه اشخاص و مشتریان بسیار متفاوت است، هدفی کلی را برای سال 2012 تدارک دیدهایم تا کیفیت ادراکی خودروها را بهبود بخشیم.
هدف ما برای سال 2012 دو برابر کردن تعداد مدلهایی که از لحاظ کیفیت ادراکی، در بالاترین رده خود ارزیابی شده است.
برای تولید خودروهای زیباتر و پرجاذبهتر شرکت نیسان از لحاظ کیفیت ادراکی، مفتخر است که در این زمینه پیشتاز بوده و طی این سالها خودروهایی پرجاذبه و متنوع ارائه کرده است. نیسان، ابتدا بر مبنای دیدگاههای تعدادی از ناظران یا بررسیکنندگان محصول، خودروهای جدید را میسازد. چند ماه پس از اینکه مدلی جدیدراهاندازی شد، از دارندگان خودروها تقاضا میکند تا جاذبههای مدل را ارزیابی کنند. ما از آنها میخواهیم که خودروی خود را با خودروهای هم رده دیگر خودروسازان مقایسه کرده و بگویند که در کدام قسمتها، نیسان برتری یا رتبه پایینتری دارد. بر اساس این نتایج، میتوانیم خودروهایی بسازیم که با ادراک مشتریان، مطابقت بیشتری دارند. مورانو خودرویی که پرجاذبهترین خودرو در امریکا شناخته شد اجرای کیفیت ادراکی در سال 2008 طی تحقیق و پژوهشی که در شرکت نیسان مستقر در امریکا انجام دادیم، مدل «مورانو» اول شد. با این حال، قبل از اینکه این خودرو به مرحله تولید برسد، تغییرات متعددی را بر مبنای تحقیقات مختلف گذراند. هم در جایی که مشتریان معمولا بررسی و لمس میکنند یعنی صندلیها و دسته اهرم تعویض دنده و هم در آن قسمتهایی که کمتر بررسی میکنند، نظیر رادیاتور و موتور، توجهی ویژه شد. سیستم روشنایی، حس کیفی بالایی را ارتقا کرده و سطح قابل رویت بودن نیز عالی است خودرویی که از دیدگاه مشتری از هر لحاظ رضایتبخش و دلپذیر است شرکت نیسان اقدام به اصلاح و بهبود کیفیت ادراکی 20 قطعه مختلف نظیر سیستم صوتی، ناوبری، جلوآمپر و صندلیها کرده است. هدف ما به دست آوردن نرخ بالای رضایت مشتری در مورد تمامی آنهاست. مشتریان اولویتهای خود را دارند و ما مرتبا درخواستهایی دریافت میکنیم که مثلا فلان قطعه یا سیستم را جذابتر کنیم. ما تصمیم گرفتیم تا توجهی خاص به 10 مورد رده بالا داشته باشیم. این امر باعث شد تا سطح بالایی از رضایت مشتری را در مرحله اولیه کسب کنیم. همچنین خودروهای بیشتری در حال دریافت ارزیابیهای بالایی هستند. موارد اصلی مورد تاکید مشتریان عبارتند از:
m سیستم صوتی، ناوبری و سیستم تهویه
m جلو آمپر
m راحتی صندلیها و غیره
فراهمسازی کیفیت و عملکرد بهینه کیفیت ادراکی، در یکنواختی و هماهنگی ظاهر و مواد با یکدیگر و طراحی ارگونومی نهفته است. شرکت فورشیا از طریق طراحی صنعتی خود، محصولات و عملکردهای آنها را بهبود بخشیده است.
چرم به کار رفته، نرم و راحت است و دوخت آن حس کیفیت سطح بالایی را ایجاد میکند توسعه کیفیت ادراکی شرکت فورشیا تکنولوژیهای مستقیم و بیواسطهای را در ارتباط با کیفیت ادراکی، برای مطابقت با نیازهایی هرچه بالاتر از سوی خودروسازان و رانندگان، تحقق میبخشد و برای هر بخش، بهبود و ارتقایی را پیشنهاد میدهد. در مورد خودروهای رده پایین و رده متوسط، جلو داشبورد تزریقی میتواند به صورت دانهبندیدار، رنگ شده یا دارای روکشهایی باشد که مجذوبکننده و از لحاظ لمس کردن برای مشتری ایدهآل باشند بویژه پس از بهکارگیری فوم انتخابی که ظاهری نرم و لطیف را بخصوص در نواحی مورد لمس مشتری نهایی، ایجاد میکند. استفاده از دیگر تکنولوژیهای مدرن و پیشرفته نظیر برش لیزری موجب شده است که کیسه هوای مسافر به صورت یکپارچه در انواع داشبوردها ادغام شده و ظاهری یکنواخت ایجاد کند. در واقع، طراحان فورشیا راهحلهایی پیشنهاد میدهند که بین طرحها یا الگوها و رنگها و آکوستیک و محیط قابل رویت، کیفیت مکانیزمهای تطبیقی و جفت کردن و تکمیلکاریها، هماهنگی ایجاد شود. این راهکار پیش تولید، زمینه را برای راه حلهای فنی بهینه هموار میسازد.
مجموعه کاملی از راهکارهای دکوری و تزئینی فورشیا مجموعهای کامل از راهکارهای دکوری و تزئینی را برای خودروهای سفارشی خود ارائه میکند نمونههایی از این راهکارها عبارتند از: قطعات تزئینی یکپارچه با روکش صنعتی، علامتگذاریهای لیزری و فناوریهایی برای چاپ مستقیم بر روی قطعات، دوختهای تزئینی، روکشهای چوب و سایر موارد. طراحان فورشیا جدیدترین راهکارها و تکنولوژیها را دنبال میکنند و با تیمهای تریم و تزئینات خودروها، ارتباط دارند. قطعات تزئینی که چه پس از تولید (قطعات رنگ شده، فیلمها یا روکشها) و چه در طول تولید (دوختهای تزئینی، چراغها، قطعات دکوری به صورت یکپارچه با روکش...) اضافه میشوند، به داخل خودرو روح بخشیده و آن را جذاب و منحصر به فرد میسازند. روکشهای دورنگه (که بر روی فومی نرم کشیده می شوند) و روکشهایی با دوختهای تزئینی، احساسی خاص و منحصر به فرد به خودروهای رده بالا میدهند. کارشناسی و تخصص فورشیا در تزئینات و ارگونومی، در خصوص کنسول وسط به شکل قطعات تخت که شامل عملکردهای HMI (اینترفیس انسان دستگاه) میشود، نظیر صفحات لمسی، رادیو و سیستمهای کنترل دما، به تدریج جزء لاینفک داخل خودرو شدهاند. دسته اهرم تعویض دنده، واکنش فوقالعادهای را القا کرده و مانور آن بسیار آسان است سفارشیسازی و ارگونومی: تدوین استاندارد طلایی فورشیا مسئول تامین پنلهای درب، داشبورد، اگزوز، جلوبندی و ماژولهای آکوستیک در سیتروئن DS3 است. نوار داشبورد در 8 مدل فینیشینگ موجود است. پنلهای دربها با کیفیت درجه یک در دو رنگ تهیه شدهاند. صندلیها در آئودی اسپورتبک A5 با گزینهها یا آپشنهایی مختلف همراه است نظیر: صندلیهای اسپورت با لبههای دارای برآمدگی، صندلی تاشو با تکیهگاه زانوها، صندلی قابل تنظیم در چهار جهت با تکیهگاه کمرو پشت، صندلی با عملکرد حافظه، صندلی تهویهدار، صندلی دارای محل نگهداری اشیای زیر صندلی و صندلی با چرم با کیفیت.
جلوبندی با نصب آسان جلوبندی با نصب آسان، زمان مونتاژ در کارخانه را به طوری قابل ملاحظه کاهش میدهد و در عین حال کیفیت ارتقا مییابد. سری BMW1 جلوبندی فلزی هیبریدی/ پلاستیکی دارد، سیستم مونتاژ آن آسان بوده و اینسرتهای فلزی دارد که توسط فورشیا طراحی و ساخته شدهاند.
فورد و کیا از لحاظ کیفیت حسی و ادراکی، ارتقا یافته، اما تویوتا و جنرالموتور افول کردهاند در اذهان مشتریان فورد و کیا به عنوان برندهایی که گامهایی بزرگ در راه کیفیت و ارزش برداشتهاند، ارتقاء کرده است. از سوی دیگر، تویوتا به دلیل تاثیرات ناشی از فراخوانها و تبلیغات منفی، در مورد کیفیت حسی و ادراکی افول کرده و از جایگاه اول در پاییز 2009، هماکنون به جایگاه ششم سقوط کرده است. البته گفتنی است که کیفیت حس و ادراکی با کیفیت واقعی تفاوت دارد و خودروسازان سعی دارند هر دو را در کنار یکدیگر پیش ببرند.
کیفیت حسی و ادراکی: دارایی بسیار مهم برندها کیفیت حسی و ادراکی یکی از مفاهیم برند به شمار آمده و به دلایل ذیل در جایگاه دارایی برند قرار میگیرد:
m در میان تمامی مفاهیم برند، تنها کیفیت حسی و ادراکی برای محرک عملکرد مالی نشان داده شده است.
m کیفیت حسی و ادراکی، اغلب نیروی محرکه استراتژیک و مهم کسبوکار محسوب میشود.
m کیفیت حسی و ادراکی، با چگونگی تصور و ادراک از یک برند ارتباط است و اغلب سایر جنبههای این امر را برمیانگیزد.
کیفیت حسی و ادراکی بر عملکرد مالی سازمان تاثیرگذار است ایجاد ارتباط بین عملکرد مالی با هر نوع دارایی ناملموس (انسانها، فناوری اطلاعات IT، یا ارزش افزوده برند) گرچه مشکل است، اما مطالعات زیر نشان دادهاند که کیفیت ادراکی بر عملکرد مالی سازمان تاثیرگذار است.
× مطالعات صورت گرفته با استفاده از پایگاه اطلاعاتی PIMS (ارزیابی اطلاعات سالانه بیش از 100 متغیر برای بیش از 3 هزار واحد کسبوکار) نشان داده است که کیفیت ادراکی، تنها و مهمترین عامل مهم کمککننده به برگشت سرمایه بوده و از سهم بازار، R&D، یا هزینههای بازاریابی تاثیر بیشتری دارد. کیفیت ادراکی با افزایش سهم بازار و قیمت، موجب افزایش سوددهی میشود. این ارتباط در مورد شرکتهای Kmart و Tiffany صادق است: ارتقای کیفیت ادراکی، مساوی است با بهبود برگشت سرمایه.
× مطالعهای 5 ساله در مورد 77 شرکت سوئدی که توسط کلاس فورنل1 و همکاران او در مرکز تحقیقات کیفیت ملی دانشگاه میشیگان راهبری شده، نشان داد که کیفیت ادراکی، محرک اصلی رضایت مشتری است که به نوبه خود عامل اصلی بهبود در برگشت سرمایه است.
کیفیت حسی و ادراکی به عنوان محرکی استراتژیک کیفیت ادراکی، متغیری استراتژیک و کلیدی برای بسیاری از شرکتهاست. مدیریت کیفیت جامع در دهه گذشته برای بسیاری از شرکتها بیش از بیش اهمیت داشته و کیفت ادراکی اصولا هدف غایی برنامههای مدیریت کیفیت جامع (TQM) بوده است. کیفیت ادراکی، اغلب در برندهای شرکتی (نظیر توشیبا و فورد) و سایر برندها (نظیر Weight Watchers, Kraft و Safeway Select) بعد تعیین موقعیت اصلی تلقی میشود. بویژه در برندهایی که کمتر از بهرهبرداری عملکردی و کاربردی محصول تاثیرپذیر هستند، کیفیت ادراکی نقش بزرگی را ایفا میکند. بعلاوه برای بسیاری از برندها، کیفیت ادراکی در واقع محیطی رقابتی است که در آن جایگاه آنها مشخص میشود. یعنی کیفیت ادراکی، ارزیابی میزان خوبی برند است. کیفیت ادراکی در کانون خرید مشتریان است و به این لحاظ، ارزیابی اصلی و نهایی تاثیر برند به شمار میآید.
ایجاد ادراک و مفاهیم کیفیت ایجاد کیفیت بالا، مستلزم آن است که بدانیم برای بخش مشتری چه مفهومی دارد. فراهمسازی کیفیت محصول یا خدمات، تنها بخشی از پیروزی محسوب میشود و مفاهیم آن نیز باید ایجاد شود. یک شرکت، ممکن است به جنبهای از کیفیت نائل آید که از دیدگاه مشتری مهم نباشد. مثلا، هنگامی که بانک سیتیبانک کارایی پشتیبانی خود را از لحاظ اتوماسیون فعالیتهای پردازشی تقویت کرد، تاثیر آن بر ارزیابیهای مشتری ناچیز بود. مشتریان، یا متوجه تغییرات نشده بودند و یا فایدهای از آن ندیده بودند. پس باید مطمئن شد که سرمایهگذاریهای کیفیت در آن دسته از نواحی صورت گیرند که با فکر مشتری همسو هستند. مشتریان، معمولا کل اطلاعات لازم را برای قضاوتی واقعبینانه و منطقی، در اختیار ندارند و اگر هم این اطلاعات در دسترس آنها باشند، ممکن است وقت کافی و انگیزه لازم برای پردازش این اطلاعات را نداشته باشند. در نتیجه، آنها به یک یا دو شاخص و یا سرنخ القاکننده کیفیت، اکتفا میکنند. بنابراین، رمز تاثیرگذاری در کیفیت ادراکی، دانستن این شاخصهاست. باید دانست که موارد کوچکی که مشتریان از آنها به عنوان مبنای قضاوت برای کیفیت استفاده میکنند، کدامند.
پانوشت
منابع
اشاره پیل سوختی، بهترین پیشنهاد برای جایگزینی بنزین است. این سیستمها فاقد هرگونه آلودگی و اجزای متحرک هستند. بازده پیلهای سوختی افزون بر 3 برابر موتورهای درونسوز است. اکثر انواع پیل سوختی، از هیدروژن به عنوان منبع تجدیدپذیر استفاده میکنند. کاربرد پیلهای سوختی، وابستگی به منابع محدود سوختهای فسیلی را کاهش میدهد. دیگر مزایای آن در این مقاله تشریح خواهد شد.
پیل سوختی از گذشته تا حال
در 1839، ویلیام گرو1 فیزیکدان و روزنامهنگار انگلیسی، اصول کار پیل سوختی را کشف کرد. وی از 4 پیل بزرگ که هر یک دارای ظرفی حاوی هیدروژن و اکسیژن بود، با هدف تولید الکتریسیته استفاده کرد. الکتریسیته حاصل، آب را در ظرفی کوچکتر به اکسیژن و هیدروژن تبدیل میکرد. سابقه تولید پیل سوختی به 1889 باز میگردد. در این سال، اولین پیل سوختی توسط لودویک من2 و چارلز لنجر3 ساخته شد. در اوایل قرن بیستم، تلاشهایی در زمینه توسعه پیل سوختی صورت گرفت. در 1955 پیل سوختی قلیایی 5 کیلوواتی ساخته شد. از سال 1960 به بعد، سازمان فضایی امریکا (ناسا) از پیلهای سوختی در سفینههای «جیمینی» و «آپولو» به منظور تولید الکتریسیته و تهیه آب مورد نیاز فضانوردان، استفاده کرد. طی دهه 70، فناوری پیل سوختی در وسایل خانگی و خودرو به کار گرفته شد. اولین خودروی مجهز به پیل سوختی در 1970 توسط شرکت جنرالموتور امریکا ساخته شد. از 1990، با سرمایهگذاریهای بیشتر، فناوری پیل سوختی توسعه چشمگیری پیدا کرده است. از دههی 80 به بعد، شرکت بالارد4 در کانادا، تحت حمایت دولت با انجام پروژه ساخت نوعی زیردریایی که در آن از پیل سوختی استفاده میشد، به عنوان پیشروی این صنعت به دنیا معرفی شد. هواپیمای پیل سوختی ناسا در سال 2000 با نیروی محرکه دوگانه باتری خورشیدی و پیل سوختی، مورد بهرهبرداری قرار گرفت. این هواپیما توان پرواز طولانی (6 ماه) و بیوقفه را دارد و با حرکت مستمر خود در یک منطقه از آسمان، کاربردهای وسیعی در زمینههای مخابراتی، جاسوسی و امدادرسانی (در حوادث طبیعی) پیدا کرده است.
تعریف پیل سوختی پیل سوختی دستگاهی است الکتروشیمیایی که انرژی حاصل از واکنش شیمیایی را به انرژی الکتریکی مفید تبدیل میکند. تبدیل انرژی در پیل سوختی، تبدیل مستقیم انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی است. عملکرد پیل سوختی مانند باتری نیست که انرژی را ذخیره کند بلکه در آن حالتی از انرژی به حالتی دیگر تبدیل میشود، اما در این تبدیل، مواد داخل پیل مصرف نمیشود. همچنین، چگالی انرژی باتری کمتر از پیل سوختی است و فرایند شارژ باتری بسیار پیچیدهتر از پر کردن مخزن پیل سوختی است. در باتریها، توان تبدیلات الکتروشیمیایی بعد از چندین بار شارژ شدن کاهش مییابد، اما در پیلهای سوختی چنین محدودیتی وجود ندارد. مثلا، توده پیلهای سوختی کار کرده در یک خودرو، قابل انتقال به خودروی جدید است.
خودروهای پیل سوختی ساده در خودروهای پیل سوختی، پیل و توده سوختی آن منبع تولید توان بوده و از هیچگونه باتری کمکی استفاده نمیشود. پیل سوختی، مشابه باتری خودروهای برقی، جریان الکتریسیته مورد نیاز موتور و نیروی محرکه را تولید میکند. سیستم نیرو محرکه، شامل یک معکوسکننده برای تبدیل جریان پیل سوختی از
DC به AC با فرکانس ولتاژ متغیر، یک رتور AC و یک سیستم انتقال نیرو از موتور به چرخهای خودرو است.
خودروهای پیل سوختی ترکیبی (هیبریدی) یک خودروی پیل سوختی، ترکیبی دارای یک باتری با یک خازن ظرفیت بالا به صورت موازی با سیستم پیل سوختی است. پیل سوختی ترکیبی، به طور همزمان از بیشترین بازده انرژی پیل سوختی و نیز توان بالای موجود در باتری، استفاده میکند. هنگامی که مصرف انرژی بالاست (مانند حالت شتاب) توان مورد نیاز خود توسط باتری و مجموعه پیل سوختی تأمین میشود. هنگامی که میزان مصرف انرژی پایین باشد (مانند حرکت در خیابان) پیل سوختی توان مورد نیاز را تأمین میکند. باتریها طی زمانی که مصرف انرژی پایین است، شارژ خواهند شد. بنابراین، برای تامین توان و انرژی مورد نیاز، پیل سوختی برای حرکت معمولی و باتری برای با حداکثر توان، طراحی میشوند. انتخاب مجموعه باتری به عواملی همچون هزینه و عملکرد پیل سوختی، فناوری ساخت باتری و چرخه حرکتی بستگی دارد. استفاده از باتری، امکان راهاندازی سریع را به خودروی دارای پیل سوختی داده و آن را در برابر واکنش معکوس در پیل سوختی طی عملکرد و سوخت توده، محافظت و باتری حداکثر توان مورد نیاز را تأمین میکند. انرژی تولیدی میتواند بازیابی شود. زمان پاسخ سیستم خودرو به تغییرات بار، در حالت وجود باتری سریعتر است. پیل سوختی ترکیبی، دارای عملکرد خوب، زمان کارکرد طولانی و زمان سوختگیری سریع بوده و مسافت قابل توجیهی را طی میکند. سایر مزایای وجود باتری عبارتند از:
×
عدم نیاز خودرو به پیشگرم کردم پیل سوختی برای راهاندازی خودرو
×
توانایی عملکرد خودرو در حالت کاملاً برقی طی زمانی که سیستم پیل قادر به عملکرد در سطح ولتاژ اسمی خود نیست.
×
زمان پاسخ بسیار سریعتر برای تغییرات بار
از جمله معایب وجود باتری، میتوان به هزینه، وزن و زمان بالای شارژ مجدد آن اشاره کرد. هزینه مجموعه باتری معمولاً متناسب با مقدار انرژی قابل ذخیره آن و هزینه پیل سوختی متناسب با میزان توان خواسته شده است. لذا باتری با ظرفیت توان بالا و ذخیره انرژی متوسط، ممکن است کمی گران باشد.
اساس کار پیل سوختی هیدروژن (سوخت) به آند و اکسیژن (اکسیدان) به کاتد تزریق میشود. هر اتم هیدروژن، یک پروتون و یک الکترون دارد که با از دست دادن الکترون در آند به پرتون (
H+) تبدیل میشود و به این ترتیب، قابلیت عبور از الکترولیت را پیدا میکند. الکترونها نمیتوانند از الکترولیت عبور کنند و از طریق اتصال خارجی به کاتد میرسند. در کاتد، الکترونهای اکسیژن جذب شده روی کاتد و پروتونها تشکیل آب میدهند که از سیستم خارج میشود. سیستم پیل سوختی، با قرار دادن موتور الکتریکی در مسیر جریان الکتریکی کامل میشود. اساس کار انواع پیلهای سوختی مشابه یکدیگر است. در پیلهای سوختی با عملکرد در دمای پایین، بین دو واکنشدهنده حایلی قرار گرفته که از سه فاز تشکیل شده و عبارتند از: الکترولیت و دو پوشش کاتالیزور روی الکترودها. طبیعت و نوع حایل، نقش اساسی در عملکرد الکتروشیمیایی پیل سوختی دارد بویژه پیلهای سوختی که الکترولیت آنها مایع است. در اینگونه پیلها، گازهای واکنشدهنده از لایه نازک الکترولیت (که مرطوبکننده خلل و فرج الکترود است) نفوذ میکنند و واکنش الکتروشیمیایی، روی سطح الکترود مربوطه انجام میشود. الکترولیت علاوه بر اینکه رسانای یونها بین الکترودهاست، مانعی فیزیکی برای جلوگیری از انحراف جریان سوخت و اکسیدان از مسیر اصلی به شمار میآید.
پیلهای سوختی بر حسب نوع الکترولیت به 5 دسته زیر تقسیم میشوند: 1 . پیلهای سوختی پلیمری یا دارای غشا مبادلهکننده پروتون (دمای عملکرد 70 تا 90 درجه سانتیگراد) 2 . پیلهای سوختی قلیایی (دمای عملکرد 60 تا 90 درجه سانتیگراد) 3 . پیلهای سوختی اسید فسفریک (دمای عملکرد 150 تا200 درجه سانتیگراد) 4 . پیلهای سوختی کربنات مذاب (دمای عملکرد 550 تا 700 درجه سانتیگراد) 5 . پیلهای سوختی اکسید جامد (دمای عملکرد 800 تا 1000 درجه سانتیگراد)
مزایای کاربری پیل سوختی 2 . تنظیم سیستم بر حسب نیاز: 3 . سازگاری با قوانین زیستمحیطی: 4 . انعطافپذیری نسبت به سوخت: 5 . افزایش تولید و کاهش توزیع:
1 . بازدهی بالا:
6 . قابلیت ترکیب با سیستمهای دیگر و تولید انرژی با استفاده از گرمای خروجی پیلهای سوختی که به این ترتیب، گرمای خروجی از پیل، بازیافت میشود.
7 . عدم نیاز به تعمیر:
انواع پیلهای سوختی مورد استفاده در صنعت خودرو
پیل سوختی الکترولیت پلیمر جامد
این پیل از یک غشای تبادل یون به عنوان الکترولیت استفاده میکند. این نوع پیلها ابتدا در دهه 1960 مورد استفاده قرار گرفت. امروزه، استفاده از این فناوری که در ارتباط با برنامه فضایی ایالات متحده (جیمنی) بود، در حیطه حملونقل مورد تأکید قرار گرفته است.
پیل سوختی متانول مستقیم راه حلی خوب در وسایل نقلیه الکتریکی، استفاده از این نوع پیل (
DMFC) است. حدود 30 سال است که تحقیقات در زمینه آن، آغاز شده و کاربرد آن در وسایل نقلیه، رویای محققان پیل سوختی به شمار میآید. گرچه متانول سادهترین نوع ماده آلی است، اما فعالیت ا لکتروشیمیایی آن حدود 3 درجه کمتر از هیدروژن و از این رو، چگالی جریان تولید آن پایین است. فعالیت کاتالیزور در این نوع پیل سوختی، به دلیل مسمومیت بالا، به شدت افت میکند. بهرغم این مشکلات که میبایستی رفع شوند، استفاده از پیل سوختی متانول مستقیم به علت حملونقل راحت متانول و نداشتن مشکلات ذخیرهسازی و امنیتی هیدروژن بسیار مورد توجه محققان است.
عوامل مؤثر در انتخاب فناوری مناسب خودروهای پیل سوختی برای انتخاب فناوری مناسب برای خودروهای پیل سوختی، عوامل مؤثر زیادی نظیر زیر ساخت سوخت، هزینه سوخت، هزینه واحد انرژی در خودرو، نوع سوخت مصرفی، ایمنی خودرو، برد خودرو (فاصله بین دو سوختگیری)، شکل خودرو (از لحاظ توپولوژی و فضای داخلی) محل نصب مخزن و نوع توده پیل سوختی وجود دارد. بررسی وضعیت کنونی خودروهای پیل سوختی نیاز به زمان داشته و باید دید که چگونه خودروهای پیل سوختی خواهند توانست جایگاهی ویژه در بازار فروش به دست آورند.
پانوشت 1 . William Groh 2 . loudvic Mond 3 . Charles lenjer 4 . Balard
منابع 1 . بولتن همایش پیلهای سوختی دانشگاه صنعتی شریف، 1382.
2 . http://web.mit.edu 3 . http://www.news.cornell.edu 4 . http://www.eere.energy.gov
دانلود دفترچه راهنمای کیا سورنتو مدل ????
نوع فایل : PDF
حجم فایل : 7.5MB
زبان دفترچه : انگلیسی
تعداد صفحات : ??? صفحه
---------------> دانلود
لوتوس متعلق به شرکت پروتون است که به دلیل ورشکستگی صاحب قبلی آن بوگاتی در سال 1994، به آن شرکت واگذار شد. این شرکت ابتدا به صورت شرکت مهندسی سهامی خاص توسط مهندس کالین چاپمن که فارغالتحصیل از دانشگاه لندن بود در سال 1952 شکل گرفت. اولین کارخانه در اصطبلهای قدیمی پشت هتل «ریل وی» در هورنسی در شمال لندن راهاندازی شد و او برای ساخت اولین اتومبیل خود 25 پوند از یکی از دوستانش قرض کرد. اولین اتومبیل لوتوس به نام الیت در سال 1957 ساخته شد. این مدل زیبایی و عملکرد را با هم داشت و در طول مدت تولید 5 سالهاش تعداد 1000 عدد از آن فروخته شد. جانشین الیت به نام الن، مثالی از اتومبیلهای اسپرت بود که در سال 1962 به بازار معرفی شد و به بالاترین فروش در مدلهای لوتوس دست یافت. گروه شرکتهای لوتوس در سال 1959 شکل گرفت و شامل دو بخش لوتوس کار و لوتوس کامپونت بود که به ماشینهای جادهای و مشتریان رسیدگی میکرد. لوتوس کامپوننت سپس به شرکت سهامی خاص لوتوس ریسینگ تغییر نام داد. شرکت در سال 1959 برای ساخت کارخانه در چشانت تغییر مکان داد و از سال 1966 شرکت کارخانه مدرنی در نزدیکی «ویموندهام» را که به تمامی امکانات برای تستهای جادهای مجهز بود، تصرف کرد. چاپمن در سال 1982 در54 سن سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت و کسی که در ابتدا تنها مالک یک مسافرخانه بود به عنوان یک مولتی میلیونر چشم از جهان فروبست. او سازنده دهها هزار خودروی موفق مسابقات بود که در رقابتهای فرمول 1 جهانی هفت بار به عنوان قهرمانی دست یافته بودند.
در سال 1986 شرکت توسط جنرال موتورز خریداری شد. لوتوس امیدوار بود که تحت این نام بزرگ بتواند فروش خود را سه برابر نماید. در سال 1989 لوتوس دوباره اتومبیل محبوب خود الن را با این امید که بتواند فروش را بالا ببرد وارد خط تولید کرد ولی بحران مالی، قوانین جدید مالیاتی برای خودروهای لوکس و تغییر سلیقه افراد، بازار را تغییر داده بود. در سال 1991 لوتوس با مرسدس بنز، جگوار، پورشه، پژو و استرلینگ متحد شد و 20 درصد از نیروی کار 1500 نفری خود را اخراج کرد. عدم موفقیت مورد انتظار لوتوس باعث شد که شرکت برای جمع آوری و شکل دادن ایدههای جدید 5 هفته تولید را تعطیل کند. در سال 1993 جی ام شرکت را با ارزش 30 میلیون یورو به تاجر ایتالیایی رومانو آرتیولی که مالک هلدینگ A.C.B.N بود و قبلا بوگاتی را تصاحب کرده بود، فروخت. در سال 1996 عمده سهام لوتوس به پوروتون که شرکتی مالزیایی بود فروخته شد.
همچنین لوتوس به شرکتهای دیگر خودرو ساز مشاوره مهندسی میداد. در اوایل سال 1987 حدود 400 نفر در بخش تحقیق و توسعه لوتوس کار میکردند و لوتوس توانست قراردادهای مهمی را با شرکتهای اتومبیل سازی بزرگ نظیر کرایسلر، تویوتا، آستین روور، و ولوو به امضا برساند. در نیمه دهه 1990 یکی از پر سودترین فعالیتهای شرکت همین مشاورهها بود و با این کار سالانه 50 میلیون دلار وارد شرکت میشد. بخش «پاورترین» که کمتر از بقیه بخشهای شرکت شناخته شده است، مسوول ساخت موتورهای 4 سیلندر Ecotec است که در بسیاری از خودروهای جیام نظیر واکسهال، اپل، شورولت، ساتورن وجود دارد. امروزه مدلهای طراحی شده توسط لوتوس به نامهای الیس و اکسیژ در اتومبیلهای مدل سلیکا جیتیاس و ماتریکس ایکس آر اس استفاده میشوند.
شرکت، گروه لوتوس را با دو بخش اتومبیل لوتوس و مهندسی لوتوس مجددا راهاندازی نمود. مایکل کیمبرلی از ماه مه سال 2006 مدیرعامل شرکت و گروه انتخاب شد و اکنون به یکی از صاحبان کرسی هیات مدیره گروه شرکتهای با مسوولیت محدود بینالمللی لوتوس است که در سال 2006 با مشارکت سید زینال عابدین مدیر عامل پوروتون و بدورال فیسل مدیر اجرایی پوروتون آغاز به کار کرد.
شرکت مشتریان خود را به مسابقه دادن با خودروهایشان تشویق میکرد و در سال 1958 از طریق تیم لوتوس وارد مسابقات فرمول یک شد. خودروی فرمول یک لوتوس توسط استرلینگ موس که اولین جایزه grand pix را در سال 1960 در موناکو برنده شد، رانده میشد.
بازار عرضه محصولات این شرکت بسیار کوچک است، زیرا این شرکت در واقع خودروهای لوکس مسابقهای را تولید می کند و از سال 1957 تا 1995 تنها حدود 50000 خودرو ساخته است. این شرکت در نمایشگاه 2010 پاریس، 5 مدل جدید خود را برای 5 سال آینده به نمایش گذاشت.
منبع: دنیای اقتصاد