سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دنیای فناوری و اطلاعاتpolymer (شیمی.نانو.مکانیک.پلاستیک.لاستیک.)


کانون فرهنگی شهدا
عاشق آسمونی
پرسه زن بیتوته های خیال
لحظه های آبی
عاشقان
وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
هو اللطیف

● بندیر ●
مهندسی پلیمر(کامپوزیت.الاستومر. پلاستیک.چسب ورزین و...)
بی عشق!!!
آخرین روز دنیا
مُهر بر لب زده
%% ***-%%-[عشاق((عکس.مطلب.شعرو...)) -%%***%%
یک کلمه حرف حساب
روانشناسی آیناز
داشگاه آزاد دزفول
.: شهر عشق :.
بانک اطلاعاتی خودرو
فقط عشقو لانه ها وارید شوند
پتی آباد سینمای ایران
منطقه آزاد
رازهای موفقیت زندگی
نور
توشه آخرت
عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین
محمد قدرتی Mohammad Ghodrati
گروه اینترنتی جرقه داتکو
نهِ/ دی/ هشتاد و هشت
راه های و فواید و تاثیر و روحیه ... خدمتگذاری
ایـــــــران آزاد
پزشک انلاین
این نجوای شبانه من است
رویابین
* روان شناسی ** ** psychology *
حباب زندگی
ثانیه
دست نوشته
در تمام بن بستها راه آسمان باز است
مهندسی متالورژِی
دوزخیان زمین
پایگاه اطلاعاتی و کاربردی شایگان
mansour13
به دلتنگی هام دست نزن
حقوق و حقوقدانان
هامون و تفتان
قلب خـــــــــــــــــــــــــــاکی
کشکول
وبلاگ تخصصی مهندسی عمران
خبرهای داغ داغ
باران کوثری
عشق صورتی
دنیای بهانه
عشق طلاست
خانه اطلاعات
من هیچم
قدرت ابلیس
غلط غولوت
انجمن مهندسان ایرانی
just for milan & kaka
چالوس و نوشهر
نامه ی زرتشت
دنیای واقعی
تارنما
سامانتا
دختر و پسر ها وارد نشند اینجا مرکز عکس های جدید ودانلوده
محرما نه
موتور سنگین ... HONDA - SUZUKI ... موتور سنگین
ماهیان آکواریمی
قدرت شیطان
.... تفریح و سرگرمی ...
عد ل
راز و نیاز با خدا
عاشقان میگویند
جزیره ی دیجیتالی من
خلوت تنهایی
پرسش مهر 9
نـــــــــــــــــــــــــــــور خــــــــــــــــــــــــــــدا
اس ام اس عاشقانه
طوبای طوی
قلم من توتم من است . . .
منتظران دل شکسته
محمدرضا جاودانی
روح .راه .ارامش
اهلبیت (ع)
::::: نـو ر و ز :::::
باور
در سایه سار وحدت
چشمای خیس من
جالبــــــــــات و ....
دنیای پلیمر
کسب در آمد از اینترنت
سخنان برگزیده دکتر شریعتی
شناسائی مولکول های شیمیائی
بانک اطلاعات نشریات کشور
استاد سخن پرداز
لینکستان
سایت تخصصی اطلاع رسانی بازیافت
صنعت خودرو
پلیمرهای نوری
انجمن های تخصصی مهندسی پزشکی
سایت تخصصی پلیمر
مهندسی صنایع پلیمر
فرشته ای در زمین
نجوا
مجلات دانش پلیمر
امام رضا
سکوت شب
برای آپلود مطلب اینجا را کلیک کنید
وبلاگ تخصصی گزارش کار های آزمایشگاه
پشت خطی
بانک اطلاعات نشریات کشور
کتابخانه عرفانی ما
فناوری
بهترین سایت دانلود رایگان
آگهی رایگان صنایع شیمیایی
امار لحظه به لحظه جهان
محاسبه وزن ایده ال
کتابخانه مجازی ایران
مرکز تقویم
عکس هایی از سرتاسر جهان
سایت اطلاعات پزشکی
موتور ترجمه گوگل
پایگاه اطلاع رسانی شغلی

اولین دانشنامه نرم افزار ایران
بانک مقالات روانشناسی
جدول
اپلود عکس
اوقات شرعی
ضرب المثل ها وحکایت ها
متن فینگیلیش بنویسید و به فارس
دانلود نرم افزار
سایت تخصصی نساجی
طراح سایت
مرجع اختصاصی کلمات اختصاری
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه مجازی ایران
این چیه؟
معماری

 نامه ریچارد داوکینز (به انگلیسی: Richard Dawkins) زیست شناس انگلیسی و استاد دانشگاه اکسفورد به دخترش تحت عنوان" دلایل خوب و بد برای باورکردن"

ژولیت جان،

هم ‌اکنون که ده ساله شده ای می خواهم درباره ی مسائلی برایت بنویسم که به نظرم مهم هستند. آیا هیچ وقت دقت کرده ای که ما چگونه به چیزهایی که می‌ دانیم پی برده ایم؟ برای نمونه از کجا دانسته ایم که ستارگان چشمک‌زن که مانند نقاط ریزریزی در آسمان به نظر می آیند در واقع توپ ‌های آتشگون بزرگی هستند همانند خورشید که بسیار از ما دورند؟ و چگونه می‌دانیم سیاره زمین که توپ کوچکتری است، دور یکی از این ستارگان به نام خورشید می‌گردد؟ پاسخ این است: با مدرک! گاهی مدرک به معنی دیدن (یا شنیدن، لمس کردن، بوییدن...) چیزی است تا بدانیم که آن چیز وجود دارد. کیهان‌ نوردان به اندازه کافی از زمین دور شده اند تا خودشان با چشم خود به طور مستقیم، گردی زمین را ببینند. البته گاهی هم چشمان ما به کمک نیاز دارند. ستاره شامگاهی چشمک‌زنان در آسمان خودنمایی می کند؛ ولی اگر با یک تلسکوپ به آن نگاه کنی متوجه خواهی شد که این گوی زیبا در واقع سیاره ناهید است. چیزی که با دیدن مستقیم (یا شنیدن، لمس کردن...) به دست می آید مشاهده نام دارد.
 

گاهی مدرک، مشاهده ی تنها نیست، بلکه مشاهدات، مدرک را پشتیبانی می ‌کنند. برای نمونه در مورد یک قتل، گاهی هیچکس (البته به جز قاتل و مقتول!) شاهد ماجرا نبوده است. ولی کارآگاهان می توانند با کنار هم گذاشتن مشاهدات گوناگون به فرد خاصی مظنون شوند. اگر اثر انگشتان فردی بر روی چاقو پیدا شود، نشانه ی این است که آن فرد قبلا چاقو را لمس کرده است. البته این مساله به تنهایی قاتل بودن فرد را ثابت نمی کند، ولی وقتی این مدرک در کنار مدارک دیگر می گیرد، می‌ تواند مدرک خوبی به شمار رود. گاهی کارآگاه با یک جرقه به نقطه ی پایانی همه ی شواهد پی می ‌برد و ارتباطشان را با هم در می‌ یابد. کارآگاه با خودش می‌ گوید: اگر قاتل چنین و چنان کرده باشد، این شواهد کاملا منطقی به نظر می ‌رسند.
 

دانشمندان -کسانی که ویژه ‌گر کشف حقایق جهان هستند- به طریقی شبیه کارآگاهان عمل می کنند. آنها در مرحله ی نخست حدس می زنند (فرضیه). سپس از خودشان می پرسند اگر این پدیده واقعا به این شکل بود باید چنین و چنان وقایعی رخ می‌داد. به این مرحله پیشبینی می‌گویند. برای نمونه اگر فرض کنیم زمین واقعا گرد است، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که جهانگردی که از یک نقطه سفرش را آغاز می ‌کند و مستقیم راهش را پی می‌ گیرد، سرانجام به نقطه ی آغازین بازخواهد گشت. زمانی که یک پزشک به تو می‌ گوید سرخچه داری، با یک نگاه سرسری بیماریت را تشخیص نمی ‌دهد، بلکه در نگاه نخست این فرضیه را در نظر می‌ گیرد که شاید سرخچه داشته باشی. سپس با خود می‌ گوید: اگر این بیمار واقعا سرخچه داشته باشد چه علایمی را باید انتظار داشت. و سپس این علایم را یکی یکی وارسی می کند. با استفاده از چشم (ببینم جوش زده ای؟)؛ با دستان (آیا پیشانی ات داغ است؟) و با گوش (آیا وقتی نفس می‌ کشی قفسه سینه ات خس خس سرخچه ای دارد؟). تنها پس از آزمایش همه ی این موارد است که پزشک تصمیم نهایی را می ‌گیرد و می گوید: تشخیص من این است که این کودک سرخچه دارد. گاهی پزشکان برای معاینه ی دقیق‌ تر، آزمایش ‌های دیگری را هم انجام می‌ دهند؛ برای نمونه آزمایش خون می‌ گیرند یا سی تی اسکن و... تا به این وسیله به چشمان و دستان و گوش‌ های خود در تشخیص کمک کنند.
 

روش هایی که دانشمندان از مدارک استفاده می کنند تا جهان را درک کنند بسیار هوشمندانه ‌تر و پیچیده ‌تر از آنی است که در یک نامه ی کوچک گنجانده شود. ولی اکنون می ‌خواهم برایت کمی بیشتر درباره ی مدرک بگویم که دلیل خوبی برای باور کردن است، و در همین حین هم نسبت به سه دلیل بد برای باور کردن به تو هشدار دهم. این دلایل بد عبارت اند از: "سنّت"، "اتوریته" [مرجعیت] و "الهام".
 

نخست سنت را با هم بررسی کنیم. چند ماه پیش من به یک برنامه تلویزیونی دعوت شده بودم که در آن پنجاه کودک از دین‌ های گوناگون گرد هم آمده بودند. برخی مسیحی بودند، بقیه مسلمان، یهودی، پیرو آیین هندو یا سیک. مردی که میکروفون در دستش بود سالن را دور می زد و از کودکی به کودک دیگر می ‌رفت و سوالاتی درباره ی عقایدشان از آنها می ‌پرسید. پاسخ ‌هایی که داده شد دقیقا روشنگر منظور من از سنت است. همان طوری که انتظار می‌ رفت باورهای آنها کوچکترین ارتباطی با مدرک نداشتند. هر کدام هم باورهای پدر و مادر و نیاکان خودش را تکرار می‌ کرد؛ که آنها همه به نوبه ی خود بر پایه ی مدرک و شواهد نبوده اند. برای نمونه جملات اینچنینی مطرح شد: "ما هندوها چنین و چنان باوری داریم"؛ ما مسلمانان این‌طور و آن‌طور فکر می ‌کنیم"؛ "ما مسیحی ها باور دیگری داریم و..."
 

به طور حتم همگی آنها نمی توانستند درست باشند، زیرا باورهای آنها متفاوت بود. مجری برنامه هم این نکته را به خوبی دریافته بود و کوچکترین تلاشی برای ترغیب کودکان به بحث و گفتگو درباره ی باورهایشان با یکدیگر نکرد. در اینجا فقط می ‌خواهم بپرسم که باورهای آنها از کجا آمده است؟ از سنت. سنت به معنی یک سری باور و عقیده است که دست به دست و سینه به سینه از پدربزرگ ‌ها و مادربزرگ‌ ها به پدران و مادران و از آنها به فرزندان آنها انتقال می یابد، و این کار برای قرن ها ادامه پیدا کند. گاهی این کار به وسیله ی کتاب ‌ها انجام می ‌شود. اصلا گاهی باورهای سنتی از هیچ و پوچ آغاز می ‌شوند. شاید برخی برای نخستین بار داستان ‌ها را از خودشان ساخته ‌اند؛ مانند داستان ثور، خدای نورسی یا زئوس و... . ولی وقتی این داستان ‌ها برای سده ‌ها دست به دست منتقل می‌شوند، تنها این مساله که اینها باورهای کهنی هستند آنها را به ظاهر ویژه می سازد. مشکل سنت بر سر این است که هر چه قدر هم که یک باور قدیمی و کهنه باشد هنوز هم به همان درستی یا نادرستی روز نخست است. اگر تو یک داستان نادرست بسازی، گذشت صدها و حتی هزاران سال هم آن را به هیچ عنوان درست ‌تر نمی‌ کند!
 

بیشتر مردم انگلیس دنباله‌ روی کلیسای انگلیکان هستند، ولی این تنها یکی از شاخه‌ های مسیحیت است. شاخه ‌های دیگری هم هستند؛ مانند ارتودوکس روسی، کاتولیک رومی و کلیسای مِتُدیست. همه ‌ی آنها باورهای متفاوتی از هم دارند. اسلام و یهودیت هم باورهای دیگری دارند و باز هر کدام از آنها هم انواع گوناگونی دارند. گاهی مردمی که اختلاف ‌های جزئی در باورهای خود دارند به خاطر آن مقابل هم صف ‌آرایی می‌ کنند و به خاطر این ناسازگاری با هم می‌ جنگند. شاید تصور کنی آنها باید دلایل خوبی برای اینچنین باورهای قوی خود داشته باشند، ولی در حقیقت باورهای آنها کاملا وابسته به سنت ‌های گوناگون آنها است.
 

اکنون بگذار کمی برایت درباره ی یک سنت خاص بگویم. کاتولیک ‌ها بر این باور هستند که شخص مریم مادر عیسی آنچنان ویژه بوده که هرگز به مرگ عادی نمرده؛ بلکه به صورت جسمانی به آسمان عروج کرده است. سنت ‌های دیگر مسیحی این را قبول ندارند و معتقدند مریم هم مانند انسان‌های دیگر مرده است. در این سنت ‌های دیگر به داغی مذهب کاتولیک از این زن تعریف و تمجید نمی ‌شود و در دیگر شاخه ها مانند کاتولیک‌ ها به او لقب "شهبانوی بهشت" نداده اند. این سنت که مریم به آسمان رفته آنچنان قدیمی نیست. در خود انجیل هیچ اشاره ای درباره ی نحوه ی مرگ او نشده؛ اصلا به ندرت در انجیل به این زن بیچاره اشاره شده است. این باور که او به آسمان رفته تنها شش سده پس از دوران عیسی به وجود آمده است. در آغاز این داستان به همان روشی به وجود آمده که داستان "سفیدبرفی" ساخته شده است. ولی با گذشت سالیان دراز به تدریج به شکل یک سنت در آمده و کم کم مردم هر چه بیشتر آن را جدی گرفته اند. هر چه یک سنت قدیمی تر می شود، مردم بیشتر آن را جدی می گیرند. سرانجام این سنت در همین اواخر، در سال 1950 به عنوان باور رسمی کاتولیک پذیرفته شد. من در آن زمان تقریبا همسن و سال حالای تو بودم. ولی این داستان در سال 1950 به هیچ عنوان درست تر از زمانی که ششصد سال پس از عیسی ساخته شده نبوده است.
 

در پایان نامه دوباره به بحث سنت باز خواهم گشت. ولی پیش از آن به دو دلیل بد دیگر برای باور کردن می پردازم: اتوریته و الهام.
 

اتوریته به عنوان دلیلی برای باورکردن، به معنای باور چیزی به خاطر این است که افراد مهمی آن را به تو گفته اند. در کلیسای کاتولیک رومی، پاپ به عنوان مهمترین فرد، این نقش را بر عهده دارد. مردم معتقدند سخنان او درست است، تنها به این خاطر که پاپ است. در یکی از مذاهب اسلام، افراد سالمند ریش درازی که آیت الله نامیده می شوند همین نقش را بازی می کنند. بسیاری از مسلمانان در همین کشور معتقدند اگر دستور قتلی از جانب آیت الله ها از یک کشور دیگر صادر شود، آنها مجازند تا آدم بکشند.


ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور

قسمت دوم نامه ریچارد داوکینز (به انگلیسی: Richard Dawkins) زیست شناس انگلیسی و استاد دانشگاه اکسفورد به دخترش تحت عنوان" دلایل خوب و بد برای باورکردن"

وقتی می گویم که در سال 1950 پیروان کلیسای کاتولیک مجبور به پذیرفتن این شدند که بدن مریم به آسمان رفته، منظورم این است که در این سال پاپ به مردم گفت باید این را باور کنند. به همین سادگی. پاپ گفت باید اینچنین باشد، پس باید درست باشد! حالا شاید برخی چیزهایی که پاپ گفته درست باشد و برخی نادرست. هیچ دلیلی وجود ندارد که چون پاپ است باید سخنانی را که گفته بیش از سخنان هر کس دیگر باور کنی. پاپ کنونی (1995) به پیروانش دستور داده که زاد و ولد را محدود نکنند. اگر مردم بخواهند با تقلید کورکورانه این دستور پاپ را اطاعت کنند نتیجه ی آن ازدحام جمعیت، قحطی های بزرگ، شیوع بیماری ها و جنگ ها و مشکلات بسیار دیگر خواهد بود.
 

البته حتی در زمینه ی دانش هم گاهی همه ی شواهد را خودمان ندیده ایم و از سخنان افراد دیگر بهره می گیریم. برای نمونه من با چشم خودم ندیده ام که نور با سرعت سیصد هزار کیلومتر بر ثانیه حرکت می کند. در عوض من سخنان کتاب هایی را باور کرده ام که به من می گویند سرعت نور این قدر است. این هم خیلی شبیه به اتوریته ی پیشین به نظر می رسد، ولی در حقیقت خیلی از اتوریته بهتر است. زیرا کسانی که این کتاب ها را نوشته اند خود از مدارک بهره برده اند و هر کسی هم که می خواهد می تواند این مدارک را بازبینی کند و آن ها را بارها و بارها بیازماید. این به راستی مایه ی آسایش است و پیشرفت دانش را آسان تر می کند. ولی بر خلاف آن، حتی کشیشان هم ادعا نمی کنند که شواهد و مدارکی برای به آسمان رفتن مریم وجود دارد.
 

سومین دلیل بد برای باور کردن، الهام است. اگر از پاپ در سال 1950 می پرسیدی که چه طور به این نتیجه رسیده که مریم در آسمان ناپدید شده، احتمالا می گفت که به او الهام شده است. او در را بر روی خودش بسته و در اتاقش ساعت ها تنها نشسته و برای هدایت دعا کرده است. با خود فکر کرده و فکر کرده، و کم کم بیشتر و بیشتر از درون یقین پیدا کرده است. وقتی افراد مذهبی اینچنین احساسی را درونشان دارند که یک چیز باید بدون سند و مدرک درست باشد به آن الهام می گویند. تنها پاپ ادعای وحی و الهام نکرده، خیلی از مردم مذهبی این کار را انجام می دهند. این یکی از دلایل اصلی باورهای آن هاست. ولی آیا این واقعا دلیل خوبی است؟
 

فرض کن من به تو گفته بودم که سگت مرده است. احتمالا خیلی ناراحت می شدی و حتما می پرسیدی: "آیا مطمئنی؟ از کجا می دانی؟ چه اتفاقی افتاد؟" حالا تصور کن من در پاسخ می گفتم: "راستش من واقعا نمی دانم پپ مرده است. هیچ شاهد و مدرکی هم ندارم. فقط یک احساس عجیب و غریب درونی به من می گوید که او مرده!" احتمالا به خاطر اینکه بی جهت ترساندمت از من دلگیر می شدی. به این خاطر که می دانی یک احساس درونی، به خودی خود دلیل خوبی برای باورکردن مرگ یک سگ تازی نیست. تو شاهد و مدرک می خواهی. همگی ما گاهی احساسات درونی داریم. این احساسات گاهی درست از آب در می آیند و گاهی نادرست. در هر حال انسان های متفاوت، احساسات متضاد دارند؛ پس چگونه می توانیم بفهمیم کدام درست است و کدام نادرست؟ تنها راه اینکه مطمئن شویم یک سگ مرده است این است که سگ را مرده ببینیم، یا با گوش امتحان کنیم که قلبش ایستاده، یا کسی به ما بگوید که خودش سگ را دیده یا شواهد واقعی برای مرگ او وجود دارد.
 

گاهی برخی می گویند، تنها باید به باورهای درونی تکیه کنی، وگرنه چگونه می توانی بدانی که "زنت تو را دوست دارد." ولی این استدلال اشتباه است. شواهد بسیاری می تواند وجود داشته باشد که کسی تو را دوست دارد. وقتی کسی به تو علاقه دارد، نشانه های کوچک کوچک آن را در تمام روز می توانی ببینی. همه ی اینها با هم جمع می شوند. این یک احساس کاملا درونی مانند الهام کشیش ها نیست. شواهد بیرونی هم برای این احساس درونی وجود دارند؛ طرز نگاه، آهنگ صدا، توجه و مهربانی؛ همه ی اینها شواهد واقعی هستند.
 

گاهی مردم یک احساس بسیار قوی درونی دارند که کسی آن ها را دوست دارد؛ در حالیکه هیچ شاهدی برای آن وجود ندارد. در این صورت احتمال اینکه در اشتباه باشند بسیار زیاد است. برخی یک احساس قوی دارند که یک بازیگر مشهور عاشق آنهاست، در حالیکه آن بازیگر حتی آنها را ندیده است. ذهن این افراد بیمار است. احساسات درونی باید توسط شواهد بیرونی هم پشتیبانی شوند، در غیر این صورت نمی توان به آنها اطمینان کرد.
 

احساسات درونی در دانش نیز ارزشمند هستند. ولی تنها برای ایده دادن، تا آنها را برای وجود شواهد آزمایش کنی. یک دانشمند می تواند بینش آن را داشته باشد که یک ایده بسیار درست به نظر می رسد. این به تنهایی دلیل خوبی برای باورکردن نیست، ولی می تواند دلیل خوبی برای صرف وقت برای آزمایش و بررسی باشد. دانشمندان همیشه برای حدس و ایده پیدا کردن از احساس درونی بهره می گیرند، ولی این احساسات تا زمانی که با مدارک و شواهد پشتیبانی نشوند چندان ارزشی ندارند.
 

گفته بودم که به بحث سنت برمی گردم. این بار آن را از نگاه دیگری بررسی می کنم. می خواهم تلاش کنم تا اهمیت سنت را توضیح دهم. همه ی حیوانات به وسیله ی یک فرآیند به نام فرگشت [تکامل] طوری ساخته شده اند تا در محیط نرمالی که در آن به سر می برند زنده بمانند. شیرها برای زنده ماندن در دشت ها ساخته شده اند. خرچنگ های خاردار برای زنده ماندن در آب شیرین ساخته شده اند، درحالیکه خرچنگ های دریایی برای زنده ماندن در آب شور ساخته شده اند. انسان ها هم نوعی جانور هستند که برای زنده ماندن در جهانی پر از... انسان های دیگر ساخته شده اند. بیشتر ما مانند شیرها یا خرچنگ ها خودمان غذایمان را شکار نمی کنیم؛ بلکه ما آن را از انسان های دیگر می خریم، که خود آنها هم از دیگران خریده اند. ما در دریایی از انسان ها شنا می کنیم. درست همانند ماهی ها که برای زنده ماندن در آب دریا به آبشش نیاز دارند، انسان ها هم به وسیله ی مغزشان می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. و همانند آب دریا که شور است، دریای انسان ها هم پر از چیزهای دشواری است که باید یاد بگیرند؛ مانند زبان.
 

تو انگلیسی صحبت می کنی. ولی دوستت آن-کاترین آلمانی صحبت می کند. هر کدام از شما زبانی را صحبت می کنید که مناسب شنا کردن در دریای انسانی اطراف شماست.
 

زبان هم به وسیله ی سنت منتقل می شود. هیچ راه دیگری نیست. در انگلیس، پپ یک "داگ" است، در حالیکه در آلمان او "اَین هوند" است. هیچکدام از این دو واژه درست تر از دیگری نیست. این واژه ها از زمان گذشته به ما منتقل شده اند. کودکان برای اینکه بتوانند در دریای انسانی خود شنا کنند باید زبان کشور خود و بسیاری چیزهای دیگر را درباره ی مردم خود یاد بگیرند. درست همانند کاغذ خشک کن، کودکان باید میزان هنگفتی از اطلاعات سنتی متداول را جذب کنند. به خاطر بیاور که اطلاعات سنتی شامل همگی چیزهایی می شود که از پدران و مادران و نیاکانشان به کودکان می رسد. مغز کودک باید همه ی این اطلاعات را دریافت کند. البته نمی توان از کودک انتظار داشت تا بین اطلاعات خوب مانند واژگان یک زبان و اطلاعات بد یا احمقانه ی سنت مانند باور به جادوگران و شیطان و باکره ی جاودان تفاوت قائل شود.
 

چون کودکان باید جذب کننده ی اطلاعات سنتی باشند، معمولا هر چیزی را که بزرگسالان به آنها می گویند - چه درست باشد و چه نادرست- باور می کنند. بیشتر چیزهایی که افراد بالغ به کودکان می گویند صحیح و برپایه ی مدرک است؛ یا حداقل معقولیت نسبی دارد. ولی اگر برخی از آنها نادرست، احمقانه و حتی شریرانه باشد، هیچ چیزی مانع باورکردن کودکان نمی شود. حالا، وقتی این کودکان بزرگ می شوند چه کار می کنند؟ خب البته که این اطلاعات نادرست را به کودکان نسل بعد منتقل می کنند. بنابراین وقتی یک چیز اشتباه و بدون مدرک برای یکبار باور می شود، دیگر چیزی جلودارش نیست و می تواند برای همیشه ادامه پیدا کند.
 

آیا همین وضع در مورد دین ها هم پیش نمی آید؟ باور به اینکه مریم هیچگاه نمرده است یا عیسی پدر انسانی نداشته؛ باور به اینکه دعاها مستجاب می شوند؛ باور به تبدیل شدن شراب به خون و... . هیچ کدام از این باورها به وسیله ی شواهد و مدارک پشتیبانی نمی شوند. با اینحال میلیون ها انسان اینها را باور دارند. شاید به این خاطر باشد که این مسائل، زمانی به آنها گفته شده که آنقدر کوچک بودند که هر چیزی را که به آنها گفته می شد باور می کردند. میلیون ها انسان دیگر به چیزهای کاملا متفاوتی باور دارند، زیرا در کودکی شان چیزهای متفاوتی به آنها یاد داده اند. به کودکان مسلمان چیزهای متفاوتی از کودکان مسیحی یاد داده اند؛ و هر کدام هم کاملا متقاعد گشته اند که باور آنها درست و باور دیگران نادرست است. حتی در داخل مسیحیت، کاتولیک های رومی باورهای متفاوتی از کلیسای انگلیس یا کلیسای اسقفی، شیکرها یا کویکرها، مورمون ها یا هُلی رُوِر ها دارند. هر کدام هم کاملا مطمئن هستند که خودشان درست می گویند و بقیه نادرست. آنها چیزهای متفاوتی را باور دارند، درست به همان علتی که تو انگلیسی صحبت می کنی و آن-کاترین آلمانی. با این تفاوت که هر زبانی در کشور خودش زبان درستی هستند. ولی ادیان نمی توانند در یک کشور درست و در یک کشور نادرست باشند؛ زیرا باورهای کاملا متفاوتی هستند. مریم نمی تواند در ایرلند جنوبی کاتولیک زنده، ولی در ایرلند شمالی پروتستان مرده باشد.
 

درباره ی این حرف ها چه کار می توان کرد؟ البته در سن تو کار زیادی از دستت ساخته نیست، ولی می توانی این شیوه را امتحان کنی؛ بار دیگر که کسی به تو چیز مهمی گفت با خودت بیاندیش: "آیا این هم از آن چیزهایی است که مردم با مدرک باور دارند؟ یا از آن چیزهاست که به خاطر سنت، اتوریته و الهام باور کرده اند؟" و بار دیگر که کسی ادعا کرد چیزی درست است از او بپرس: "چه مدارکی پشت آن است؟" و اگر نتوانست پاسخ های خوبی به تو بدهد، امیدوارم قبل از باورکردن یک کلام از حرف هایش، خوب بیاندیشی.

دوستدارت،

بابایی


ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور

امروز میخوام راهکارهای پاس کردن درسهای سخت را در بار اول برای شما توضیح بدم:

?. در تمام طول ترم در کلاس حضور داشته باشید.

?. سعی کنید به هر صورتی هست خودتان را به استاد نشان دهید و استاد اسم شما رو یاد بگیرد؛ مثلا آخرای کلاس از استاد برای رفتن به دستشویی اجازه بگیرید و اسم خود را به استاد برای حاضر خوردن بگویید. به فکر خنده بچه ها نباشید چون شما پاس می‌شوید و آنها نمی‌شوند و شما آنجا می‌خندید.

?. همیشه در جاهایی که به تریبون نزدیک است بنشینید چون نزدیک حلق استاد نشستن خیلی کاربرد دارد.

?. وقتی استاد درس می‌دهد شما باید به مقدار معتنابهی کله مبارک را تکان دهید تا استاد متوجه فهمایش شما از درس شود.

?. از استاد پروژه بگیرید. مثلا بگویید استاد من این ترم جزوه شما رو تایپ و با اسکن کردن عکسهای کتاب در آن به شما تحویل می‌دهم. در این کار تنهاخوری نکنید و حداکثر یک نفر را در این کار با خود شریک کنید تا از سفره‌ای که پهن شده است او هم استفاده کند.

?. از استاد هیچ وقت بدیهیات را نپرسید.

خوب اگر چند نکته بالا رو به دقت اجرا کنید اطمینان داشته باشید که با هیچ مشکلی روبرو نخواهید شد.

 


ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور

   یک فیزیکدان انگلیسی مدعی شده است که با استفاده از متد جدیدی می تواند ظرف چند ماه آینده تبدیل به اولین مرد نامرئی شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، جان پندری فیزیکدان کالج امپریال لندن در کنفرانس بین المللی تحقیقات فناوری نانو برای الکترونیک و فوتون که در شهر پیزا برگزار می شود، ادعا کرده است که می تواند فیلم های تخیلی مردنامرئی را به واقعیت تبدیل کند.
وی در این خصوص توضیح داد: "ایده نامرئی شدن بسیار ساده است و در عین حال به واقعیت تبدیل کردن آن بسیار مشکل است. چرا که یک جسم نامرئی تنها می تواند در آب مرئی شود."
یکسال از زمانی که اولین بار این فیزیکدان تئوری نامرئی شدن را اعلام کرد، می گذرد. اکنون پندری اظهار داشته است که آزمایشات زیادی را در لندن و در دانشگاه دوک آمریکا انجام داده است.
براساس گزارش آنسا، به گفته این دانشمند پلیمرهای خاصی وجود دارند که نسبت به نور و امواج الکترومغناطیسی واکنش نشان می دهند. دراین تئوری که بر اساس سرعت نور و تئوری انیشتن استوار شده است، می توان این مواد را به بسته های فوتونی نورتبدیل کرده و با سرعت 300 هزار کیلومتر برثانیه حرکت داد.
وی در این خصوص اظهار داشت: "در فرایند نامرئی شدن، امواج الکترومغناطیس در اطراف اشیا می چرخند و باعث نامرئی شدن آنها می شوند. در این فرایند از نوعی پلیمر که به "متاماده" معرفند، استفاده می شود. مواد نامرئی می توانند کاربردهای زیادی داشته باشند. برای مثال در آمریکا دانشمندان تحقیقاتی را آغاز کرده اند که بتوان از این مواد برای بمباران های مخفیانه هوایی استفاده کرد. اما در انگلیس از متاموادها برای مصارف پزشکی نیز استفاده می شود."
بنابراین گزارش، اگرچه این فیزیکدان واقعا خود را نامرئی نمی کند، اما به عنوان اولین مردی که این تئوری را به واقعیت تبدیل کرده است، لقب مردنامرئی گرفته است.
 
منبع:خبرگزاری مهر
ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور
 - برای دستیابی به آنچه تاکنون به آن نرسیده اید باید کسی شوید که تاکنون نبوده اید.

2 - زندگی هدفمند ، موجب از قوه به فعل در آمدن تمامی استعدادها و توانایی های شما می شود.

3 - عزت نفس  داشته باشید و خوشبختی خودتان را مهمترین اصل زندگی تان قرار دهید.

4 - هدف شما باید شکوفا کردن استعدادهایتان و رسیدن به جایی باشد که توانایی آن را دارید.

5 - هنگامی که می دانید کسی یا چیزی برحق است آن را نادیده نگیرید.

6 - همواره به آن موجود خیلی خوبی که در درون شماست و او را می شناسید وفادار بمانید.

7 - استعدادها و توانایی های منحصر به فرد خود را مشخص کنید و سپس برای شکوفا کردن کامل آنها با تمام وجود تلاش کنید.

8 - در مورد آینده و زندگی خود ، تصویری روشن و واضح داشته باشید.

9 - برای پیشرفت در امور شخصی و شغلی خود اهداف روشنی را برای خود تعیین کنید.

10 - آینده ایده آل خود را مجسم کنید و در این تصویر خود را طوری ببینید که گویی تمام جنبه های زندگی تان بی عیب و نقص است.

11 - نقطه آغاز تصمیم های بهتر ، نقطه پایان تصمیم های بدتر است.

12 - مهمترین مانعی را که بین شما و هدفتان قرار گرفته است مشخص کنید و از همین امروز برای از میان برداشتن آن دست به کار شوید.

13 - افکارتان را بر روی کاغذ بیاورید. هدف های اصلی خود را بنویسید و مرتباً آنها را مرور و بازنویسی کنید.

14 - یکی از تمرینات سازنده این است که کارهایی را که دیگر برایتان اهمیت ندارد رها کنید و در عوض فعالیت هایی را آغاز کنید که برای شما اهمیت پیدا کرده اند.

15 - بالاترین مهارت برای کسب موفقیت  این است که بتوانید اهداف خود را بنویسید و برای دستیابی  به آنها برنامه های خود را نیز مکتوب کنید.

منبع : بخش اجتماعی سایت تبیان


ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور

مقدمه
در اندازه گیری کمیت های فیزکی خطا اجتناب ناپذیر است و یا بهتر است گفته شود خطا جزء جدا نشدنی اندازه گیری به شمار می آید. از این رو در اندازه گیری کمیتها به اندازه و نیز منابع خطا باید همواره توجه شود. به عبارت دیگر مطالعه و شناخت خطا ما را در یافتن روش های کاهش آن برای دستیابی به نتایج بهینه یاری می دهد. به این ترتیب از میزان خطا تا به اندازه ای می توان کاست که از اثر آن بر نتایج به دست آمده از اندازه گیری ، بتوان چشم پوشی کرد.
در تحقیقات علمی این قانون ثابت شده است که وقتی یک تجربه برای اولین بار انجام می شود، نتایج حاصل با حقیقتی که در جستجویش هستیم شباهت اندکی دارد. وقتی تجربه ای تکرار می شود، اگر با ظرافتهای متوالی در فن و روش همراه باشد، نتیجه ها به تدریج و به طور مجانبی به آن چیزی نزدیک می شود که می توان آن را به عنوان یک توصیف معتبر با مقداری اطمینان بپذیریم.
خطا در وبستر چنین تعریف می شود:
" تفاضل بین مقدار حساب شده یا مشاهده شده و مقدار واقعی آن"
البته در حالت معمولی مقدار واقعی را نمی دانیم یا دلیلی برای اجرای تجربه نداریم. اما اغلب از مشاهده تجربیات گذشته یا از شیوه های دیگر تجربی و نظری می فهمیم که خطا تقریبا چه مقدار باید باشد. این قبیل تقریبها می توانند نشانه ای از مرتبه درستی نتیجه از نظر اندازه باشند. با وجود این برای اینکه از خود داده ها مقدار اعتمادی را که نسبت به نتایج تجربه داریم تعین کنیم، به یک راه اصولی نیازمندیم.
دقت یک وسیله ی اندازه گیری تابعی از طراحی، انتخاب مناسب ماده برای هر ماده و مهارت ساخت است. با کنترل این فاکتور ها سازنده قادر به نشان دادن و ضمانت مقدار خطایی است که خطای محدود کننده یا ضمانت نامیده می شود. معمولا ضمانت می شود که دقت در حد درصد معینی از مقیاسی است که وسیله نشان می دهد.
یک وسیله ی اندازه گیری از چندین جزء ساخته شده و هر کدام یک خطای محدود کننده دارد. اگر یک کمیت معین باشد و کمیت خطا (کمیتی که بیشترین انحراف از کمیت صحیح را دارد)  باشد،
خطای محدود کننده ی نسبی(دقت نیز نامیده می شود) 
( درصد خطای محدود کننده)
اگر یک جزء یک خطای محدود کننده ی نسبی  داشته باشد، اندازه ی محدود کننده ی جزء  خواهد بود.بنابراین اگر اندازه ی معین یک مقاومت 100 ohm و دارای خطای محدود کننده ی باشد  باشد، بزرگی مقاومت در محدوده ی (95ohm تا 105ohm) خواهد بود. به بیان دیگر، سازنده ی مقاومت ضمانت می کند مقدار آن بین 95ohm تا 105ohm باشد.
 
2.2 -  خطای کل یک وسیله مرکب از اجزای مختلف
یک وسیله یا سیستم اندازه گیری از ترکیب چندین وسیله/جزء دیگر تشکیل شده که هریک خطای محدود کننده ی مربوط به خود را دارند. خطای محدود کننده ی مرکب، بسطه به چگونگی اتصال اجزای گوناگون در سیستم کل به روش های زیر محاسبه می شود.
الف) هنگامی که نتیجه ی نهایی حاصل جمع یا تفاضل خروجی اجزای مختلف باشد:
اگر Q نتیجه ی نهایی باشد و  خروجی های هر یک از وسایل و Q مجموع یا تفاضل  ( )باشد، آنگاه . به بیان دیگر خطاهای محدود کننده ی کل در این حالت با مجموع حاصلضرب هریک از خطاهای نسبی در نسبت هر جمله به تابع مورد نظر برابر است.
ب) هنگامی که نتیجه ی نهایی حاصلضرب یا خارج قسمت خروجی های وسایل مختلف باشد:
در این حالت
یا
یا
بنابراین .
به بیان دیگر، خطای محدود کننده ی نسبی سیستم، مجموع خطاهای نسبی همه ی وسایل است.
ج) هنگامی که خروجی نهایی فاکتوری متشکل از خروجی وسایل مختلف باشد:
بنابراین   
کابرد رابطه ی بالا از مثال زیر مشخص می شود.
مثال 2.1   مقاومت مجهول در یک پل وتسون بکمک سه مقاومت معلوم بصورت  اندازه گیری می شود. اگر اندازه ی ، ، ، باشد، 
   
  
 نگاهی اجمالی به خطاهای اندازه گیری:
دسته ای از خطا ها وجود دارند که درباره آنها به آسانی می توانیم بحث کنیم. این خطاها از اشتباهات و پیشامدها در محاسبه  یا اندازه گیری سرچشمه می گیرند. خوشبختانه این منابع خطا معمولا یا از نادرست بودن مقادیر داده ها یا از نتایجی که بطور معقول به نتایج مورد انتظار نزدیک نیستند به وجود می آیند.
خطاهای دیگری وجود دارند که تحت عنوان خطاهای غیر قانونی دسته بندی شده اند و می توان با اجرای صحیح و مجدد آنها را تصحیح کرد. خطاهای اصولی دسته دیگری از خطاها هستند که بررسی آنها آن قدرها هم آسان نبوده و در این مورد تجربه آماری در حالت کلی مفید نمی باشد.
خطا های سیستماتیک:
خطا های سیستماتیک آنهایی هستند که به وسیله دستگاه های اندازه گیری حاصل می شود و در بعضی اوقات در اثر شرایط  اندازه گیری به وجود می آید.
خطا های سیستماتیک یک کمیت هم از نظر اندازه و هم از نظر علامت مقادیری ثابت اند. از مقایسه کمیت مذکوربا معیارهای دقیق تر و دقت در شرایط اندزه گیری می توان آنها را حذف کرد.
خطا های اتفاقی:
آنهایی هستند که در اثر عدم دقت و عدم مرغوبیت دستگاه های اندازه گیری و همچنین عدم دقت حواس شخص آزمایش کننده به وجود می آیند. بر عکس خطا های سیستماتیک ، خطا های اتفاقی هم از نظر اندازه و هم از نظر علامت مقادیر ثابتی نیستند.
خطای ماکزیمم
اگر نتایج اندازه گیری یک کمیت را با x1 و x2 و ... و xn نمایش دهیم مقدار متوسط عددی x = (x1 + x2 + … + xn)/n را می‌توان اندازه آن کمیت اختیار کرد و بزرگترین مقادیر: |xn - x| , … , |x1 - x| را خطای ماکزیمم گویند.
خطای مطلق:
فرض کنیم تمام علل خطاهای سیستماتیک یک دستگاه اندازه گیری را حذف کرده باشیم، نتیجه اندازه گیری خطایی دارد که علامت آن نامعین است و باید علامت آن را معین کنیم. خطای مطلق اندازه گیری یک کمیت مانند  برابر است با اختلاف بین آن کمیت و مقدار  که در اثر اندازه گیری آن کمیت حاصل شده است یعنی:
چون مقدار حقیقی  مشخص نیست باید خطای اندازه گیری آن مشخص گردد. معمولا به کمک بررسی روش ها و دستگاه اندازه گیری می توان کم و بیش حدود خطایی را که می تواند رخ دهد بدانیم. این حدود حداکثر اختلاف ممکن بین اندازه واقعی کمیت و اندازه به دست آمده در اثر تجربه می باشد، به طوری که می توان نوشت:
را خطای مطلق اندازه گیری گویند.
خطای نسبی:
خارج قسمت خطای مطلق بر اندازه واقعی کمیت را خطای نسبی گویند:      

-خطای اندازه گیری مستقیم:
خطایی که در اثر مقایسه دو کمیت هم جنس اتفاق می افتد، مثلا وقتی که بخواهیم طول جسمی را اندازه بگیریم.
خطای اندازه گیری غیر مستقیم:
خطا درکمیت هایی که حاصل از جمع و تفریق، ضرب و تقسیم کمیت ها به دست می آید. در حالت جمع و تفریق دو یا چند کمیت خطای مطلق کل مساوی مجموع خطای مطلق آن کمیت هاست و در حالت ضرب و تقسیم دو یا چند کمیت خطای نسبی حاصل مساوی مجموع خطاهای نسبی هر یک از آن کمیت هاست. اما خطاها از دیدگاه اندازه گیری به خطاهای رفع شدنی و خطاهای رفع نشدنی تقسیم می شود.
 
خطاهای رفع شدنی:
خطاهایی که معمولا با تکرار اندازه گیری و دقت بیشتر می توان آنها را رفع کرد. که به چهار نوع تقسیم می شود:
1- خطای اتفاقی (سهوی) : 
·       خطاهای محاسباتی جزئی و کلی :
در خطاهای محاسباتی جزئی باتکرار محاسبات می توان بر صحت اندازه گیری اطمینان حاصل کرد.
در خطاهای محاسباتی کلی یا فاحش, خطاهائی بدیهی, دور از واقع و غیر معقول هستند که با تکرار محاسبات میتوانند رفع می شوند.
·       خطای بد خواندن: 
اشتباه در خواندن درجه بندی وسیله انداره گیری که با تکرار اندازه گیری مشخص می گردد.
 2- خطای هم محوری : 
·       خطای مسیر دید: مسیر دید باید عمود بر اندیکاتور باشد. چون زاویه دید خود موجب خطاست.
·       خطاهای مثلثاتی: 
 خطای حاصل از عدم هم راستایی (عدم موازی بودن) امتداد قطعه و وسیله اندازه گیری.
ü    خطای کسینوسی: 
 = مقدار خوانده شده       = مقدار حقیقی   
ü    خطای سینوسیی و کسینوسی:
     =مقدار حقیقی       = خطای کسینوسی         = خطای سینوسی
 
3)خطاهای محیطی :
 این خطاها بسیار پر دردسر هستند زیرا با گذشت زمان تغییر می کنند و قابل پیش بینی نیستند .
اینها به این دلیل اتفاق می افتند که از تجهیزات ، در شرایطی غیر از شرایط مورد نظر تولید کننده ،مورد استفاده قرار می گیرند .این شرایط می تواند چیزهایی از قبیل دما، رطوبت ، ارتفاع و … باشد این خطا ها را می توان با به کار گیری راه حل های زیر کم کرد یا از بین برد.
     الف) استفاده از وسایل مورد نظر در شرایط مشخص محیطی که دارای دما فشار و رطوبتی باشد که با معیارهای تولید کننده ی آن وسیله مطابقت داشته باشد .
     ب) اگر عمل به شرط بالا ممکن نباشد ، باید  تغییرات حاصل از شرایط محیطی را نیز لحاظ کنیم ودر عددهای بدست آمده حاصل از اندازه گیری تغییرات ناشی از آن ها را اعمال کنیم .
     ج) جبران سازی های اتو مکانیکی با استفاده از دستگاه های پیچیده در مورد چنین انحرافاتی ، نیز روشی است که گاهی مورد استفاده قرار می گیرد.
     د) می توان با توجه به شرایط جدید کالیبراسیون های جدیدی را ایجاد کرد
) خطا های ناگهانی : این خطاها در وضعیت های غیر قابل پیش بینی ، متفاوت هستند و بسیار دشوار است که بخواهیم تمام منابع خطا ی از این دست را مشخص کنیم . مهکترین دلایل این خطاها عبارتند از :
      الف) لغزش های جزئی در وسیله مورد نظر   
       ب) عقبگرد های موجود در حرکت
       ج) حرکت های نا مطلوب در اعضای الاستیک
        د) لغزش های مکانیکی
        ه) تضاد های اندازه گیری بین نشانه گذار و مقیاس و خطاهای ناشی از آن
        یکی از خاصیت های این خطا این است که تصادفی هستند و ممکن است اثر همدیگر را خنثی کنند . بعضی از این خطاها را می توان حداقل کرد . مثلا خطاهای حرکتی . مثلا خطاهای حرکتی  ، به کیفیت الاستیکی مواد بستگی دارد و طراح این وسایل باید با  خواص این مواد آشنا با شد با استفاده از کمک فنر ها نیز می توان خطاهای ارتعاش را کاهش داد اما لغزش های جزئی به هر حال اجتناب ناپذیر است. 
 
 
(4خطای الاستیک:
خطای ناشی از خاصیت کشسانی ماده که در اثر نیروی وارد شده توسط اندازه گیری  نیروی وزن به وجود می آید.
  = کرنش الاستیک   
     = کرنش پلاستیک
چون ? با F (نیرو) متناسب است پس تا محدوده  می توان نیرو وارد کرد و اگر از  بیشتر نیرو وارد کنیم جسم از حالت الاستیک اولیه خارج شده و دیگر به اندازه اولیه خود باز نمی گردد.
o   درصورتیکه قطعه صلب باشد نیروی وارد شده توسط شخص اندازه گیر که هم بر وسیله اندازه گیری و هم بر قطعه وارد می شود، در وسیله اندازه گیری تاثیر خواهد داشت و سبب فاصله گرفتن لبه های وسیله اندازه گیری خواهد شد. و در صورتی که قطعه صلب نباشد این تاثیر بر قطعه مورد اندازه گیری خواهد بود.
o      نیروی وزن سبب انحنای وسیله اندازه گیری و در مواردی سبب انحنای قطعه مورد اندازه گیری می شود. 
پس خطاهای قابل حذف را می توان به صورت زیر نیز ثقسیم بندی نمود : 
1- خطاهای محیطی
2- خطاهای ناشی از نیروی غیراستاندارد
3- خطاهای ناشی از سطح تکیه گاهی
4- خطاهای ناشی از ارتعاشات و سروصدا
5- خطا در سوار نمودن اجزا وسایل اندازه گیری
6- خطاهای هم مسیر در آوردن: خطای مثلثاتی خطای مسیر دید.
که خطای محیطی / خطای هم مسیر درآوردن با همین نام ذکر شده و خطای ناشی از ارتعاشات و سروصدا در خطای محیطی و خطای ناشی از نیروی غیر استاندارد در خطای الاستیک گنجانده شده است. در ضمن برای توضیح بیشتر خطا در سوار نمودن قطعات و اجزاء وسایل اندازهگیری یعنی خطایی که در اثر سوار نمودن اجزاء و قطعات وسایل اندازهگیری. و از بخش خطاهای ذاتی، خطای کالیبراسیون که عیناً ذکر شده و عیوب الکترونیکی در خطاهای خواندن در وسایل اندازهگیری ذکر شده و تغییر شکل اجزاء به خاطر تنشهای پسماند و تحت تأثیر وزن در خطای کالیبراسیون ذکر شده.
 
 خطاهای رفع نشدنی (غیر قابل حذف)(ذاتی):
1-             خطای ابعادی و کالیبراسیون:
خطایی که در تنظیم دقت اندازه گیری وسیله اندازه گیری رخ می دهد , مثلا تنظیم صفر وسیله اندازه گیری. در اثر خطای ابعادی و سایر خطاها در اجزاء وسیله ی اندازه گیری که ناشی از خطای اولیة ساخت، استهلاک آنها در حین کارکرد یا صدمه دیدن آنها به خاطر قرار گرفتن در شرایط محیطی نامناسب یا اعمال نیروهای غیرمجاز است، ناشی می شود.
 
2--  خطای در خواندن وسیله اندازه گیری: 
عدم انطباق نمایشگر با مندرجات روی وسیله اندازه گیری و یا خطای ذاتی وسیله که به شرح ذیل می باشد.
 
· -   خطای خواندن در سیستم دیجیتالی: 
برخلاف تصور همگان در مورد وسائل اندازه گیری عقربه ای و دیجیتالی (با دقت برابر) خطای سیستم دیجیتالی از سیستم عقربه ای بیشتر است, زیرا در سیستم دیجیتالی به علت اینکه سنسورها مقدار نشان دهنده را با جز صحیح کوچکترین تقسیم بندی وسیله اندازه گیری نشان می دهند، پس خطای اندازه گیری آنها برابر با  کوچکترین تقسیم بندی وسیله خواهد بود.
 
در ضمن در سیستمهای دیجیتالی ممکن است خطا در اثر فرسوده شدن مدارات و قطعات الکترونیکی و سنسورهای اندازه گیری بوجود آید. تصحیح خطا در وسایل اندازه گیری لازم است وسایل اندازه گیری به صورت یک پریودیک تست و کالیبره شوند و بعد از تست خطاهای قابل اصلاح از طریق رکلاژ یا تعویض قطعات معیوب رفع میشوند و خطاهای غیر قابل اصلاح از طریق فوق را با دادن منحنی ها یا ضرایب تصحیح خطا به قسمت محاسبه گر سیستم جبران نماییم. ازجمله این خطاها تغییر تدریجی طول موج نور لیزر در سیستم ایتروفرومتر در اثر فرسودگی لامپ لیزر یا عدم عمود بودن محورهای حرکتی ماشین CMM میباشد. ذکر این نکته لازم است که در کتب و جزوات مختلف خطاها به صورتهای متفاوتی دسته بندی شده، صورت ذکر شده در فوق به خاطر حالت کلیتی که داشته ذکر شده است.
پس بطور خلاصه می توان گفت خطاهای غیر قابل حذف عبارتند از :
1- خطای ابعادی
2- خطای تغییر شکل اجزا تحت تاثیر وزن
3- خطای تغییر شکل به خاطر تنش های پس ماند

قسمت اول :
کاربرد لیزر در اندازه گیری و کنترل :
خصوصیات جهتمندی درخشایی و تکفامی لیزر باعث کاربردهای مفید زیادی برای اندازه گیری و بازرسی در رشته مهندسی سازه و فرایندهای صنعتی کنترل ابزار ماشینی شده است. در این بخش تعیین فاصله بین دو نقطه و بررسی آلودگی را نیز مد نظر قرار می دهیم
یکی از معمولترین استفاده های صنعتی لیزر هم محور کردن است. برای اینکه یک خط مرجع مستقیم برای هم محور کردن ماشین آلات در ساخت هواپیما و نیز در مهندسی سازه برای ساخت بناها پلها و یا تونلها داشته باشیم استفاده از جهتمندی لیزر سودمند است. در این زمینه لیزر به خوبی جای وسایل نوری مانند کلیماتور و تلسکوپ را گرفته است. معمولا از یک لیزر هلیم - نئون با توان کم استفاده می شود و هم محور کردن عموما به کمک آشکارسازهای حالت جامد به شکل ربع دایره ای انجام می شود. محل برخورد باریکه  لیزر روی گیرنده با مقدار جریان نوری روی هر ربع دایره معین می شود. در نتیجه هم محور شدن بستگی به یک اندازه گیری الکتریکی دارد و در نتیجه نیازی به قضاوت بصری آزمایشگر نیست. در عمل دقت ردیف شدن از حدود  5µm تا حدود  25µm  به دست آمده است.
از لیزر برای اندازه گیری مسافت هم استفاده شده است. روش استفاده از لیزر بستگی به بزرگی طول مورد نظر دارد
برای مسافتهای کوتاه تا 50 متر روشهای تداخل سنجی به کار گرفته می شوند که در آن ها از یک لیزر هلیم - نئون پایدار شده فرکانسی به عنوان منبع نور استفاده می شود. برای مسافتهای متوسط تا حدود 1 کیلومتر روشهای تله متری شامل مدوله سازی دامنه به کار گرفته می شود. برای مسافت های طولانی تر می توان زمان در راه بودن تپ نوری را که از لیزر گسیل شده است و از جسمی بازتابیده می شود اندازه گیری کرد.
در اندازه گیری تداخل سنجی مسافت از تداخل سنج مایکلسون استفاده می شود. باریکه لیزر به وسیله یک تقسیم کننده نور به یک باریکه اندازه گیری و یک باریکه مرجع تقسیم می شود  باریکه مرجع با یک آینه ثابت بازتابیده می شود در حالی که باریکه اندازه گیری از آینه ای که به  جسم مورد  اندازه گیری متصل شده است بازتاب پیدا می کند. سپس دو باریکه  بازتابیده مجددا با یکدیگر ترکیب می شوند به طوری که با هم تداخل می کنند و دامنه ترکیبی آن ها با یک آشکار ساز اندازه گیری می شود. هنگامی  که محل جسم در جهت باریکه به اندازه نصف طول موج لیزر تغییر کند سیگنال تداخل از یک ماکزیموم به یک مینیموم می رسد و سپس دوباره ماکزیموم می شود. بنابراین یک سیستم الکترونیکی شمارش فریزها می تواند اطلاعات مربوط به جابجایی جسم را به دست دهد. این روش اندازه گیری معمولا در کارگاههای ماشین تراش دقیق مورد استفاده قرار می گیرد و امکان اندازه گیری طول با دقت یک در میلیون را می دهد. باید یادآوری کرد که در این روش فقط می توان فاصله را نسبت به یک مبدا اندازه گیری کرد. برتری این روش  در سرعت دقت  و انطباق با سیستم های کنترل خودکار است.
برای فاصله های بزرگتر از روش تله متری مدوله سازی دامنه استفاده می شود و فاصله روی اختلاف فاز بین دو باریکه لیزر مدوله می شود و فاصله از روی اختلاف فار بین دو باریکه گسیل شده و بازتابیده معین می شود. باز هم دقت یک در میلیون است. از این روش در مساحی زمین و نقشه کشی استفاده می شود. برای فواصل طولانی تر از 1 کیلومتر فاصله با اندازه گیری زمان پرواز یک تپ کوتاه لیزری گسیل شده از لیزر یاقوت و یا لیزر CO2   انجام می گیرد. این کاربردها اغلب اهمیت نظامی دارند و در بخشی جداگانه بحث خواهد شد کاربردهای غیر نظامی مانند اندازه گیری فاصله بین ماه و زمین با دقتی حدود 20 سانتی متر و تعیین برد ماهواره ها هم قابل ذکر است.


ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور
دلایلی که مردم را به سمت دریافت این تسهیلات  کشانده  به طور کلی عبارتند از:

1_ایجاد فرصت های شغلی صرفا جهت اشتغال(افراد بسیار مثبت)البته منوط به سود زایی هر چند کم.

2_ایجاد شغل بعلاوه سود قابل قبول (منطقی)

3_کسب سود قابل قبول بدون توجه به سود و زیان دیگران آگاهانه یا غیر آگاهانه(خود خواه یا بدون تدبیر)

4_وارد شدن در عرصه رقابت جهت از میان برداشتن دیگران(قدرت طلب)

5_کسب سود - اشتغال مناسب-رقابت مفید(آرمانی)

6-بدنبال حرف دیگران و رویا سازی و یکشبه از بیکاری به سرمایه داری صعود کردن(خیالباف)

7_ جهت دریافت تسهیلات و استفاده در جایی غیر .....(فرصت طلب)

8_رهایی از قرض و بیکاری بدون مشورت و مطالعه(این را شما نام گذاری کنید..)

هنوز حالتهای زیادی مانده اما میتوانیم خود را در یک یا چند مورد بالا بیابیم.

اگر به آمارهای ارائه شده از طرحهای ارسالی به بانکهای عامل مراجعه کنید متوجه میشوید
که چقدر تنوع طرحها کم و تقلید و تکرار زیاد است.در مورد طرحهای صنعتی عرض میکنم
همه متقاضی تولید  نایلکس و نایلون هستند ویا مایع ظرفشویی و وایتکس و صابون مایع
 یا لوله پلاستیکی یا نوشابه سازی یا تیرچه بلوک و چاپ نایلون وسوسیس و کالباس و
شانسی جهت کودکان و کیک وکلوچه و...................

متاسفانه کمتر کسی بدنبال تحقیق ومطالعه پیرامون طرح خود میرود ویا دوست دارند
 که خدمات مشاوره ای رایگان دریافت کنند.اصلا به مشاوره معتقد نیستند وپولی را که
بابت مشاوره از آنها طلب میشود  بی جهت وپول زور میداننداما در حین کار تازه متوجه میشوند
 که (برق تک فاز با برق سه فاز فرق دارد) حالا که مشتری ندارند وقادر به تولید
 جنس با کیفیت نیستند وهر روز برای اینکه قیمت تمام شده کاهش یابد از سر و ته
 کیفیت وکمیت میزنند   واحد تعطیل و سر رسید وام می ماندو این عزیزان واعتراض 
از سیاستهای غلط  ونا کارآمدی دولت وسازمانهای وابسطه و......
حالا خودشان کارشناس میشوند واز دیگران عیب میگیرند.
ایران ما دارای پتانسیلهای زیادی در تمام زمینه های اقتصادی میباشد باور کنید به تعداد
 نفرات جمعیت ایران میتوان طرح موفق ارائه داد بنده مدعی دارا بودن این توانایی
 نیستم که صدها طرح مفید ارائه دهم اما شما با مطالعه و بررسی میتوانید لا اقل
یک طرح خوب خدماتی یا صنعتی و...پیدا کنید  عجله نکنید بودجه تمام شود بهتر
 از ورشکستگی در آینده و سرخورده شدن شما ونسل آینده است
.
هدف آغاز کردن نیست بلکه به پایان رساندن است

(دیر رسیدن از هرگز نرسیدن بهتر است)


ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور



کشف پروتئینی که مینای دندان را ترمیم می کند

گروهی از دانشمندان انگلیسی پروتئینی را کشف کردند که امکان ترمیم سوراخهای سطحی مینای دندان را دارد و می تواند جایگزین فرایندهای دشوار پرکردن و ارتودنسی دندان شود.

محققان موسسه دندانسازی لیدز موفق شدند پروتئینی را کشف کنند که بدون نیاز به مته دندانپزشکی توانایی ترمیم سوراخهای سطحی مینای دندان را دارد.

این پروتئین با جذب کانیهایی که مینای دندان را شکل می دهند به همان روشی که بدن دندانهای جدید را می سازد می تواند دندانها را ترمیم کند.

همچنین این دانشمندان نوعی دهان شوی بسیار قوی را با کمک این پروتئین ساخته اند که می تواند ظرف پنج سال آینده وارد بازار شود و به ترمیم دندانهای سوراخ کمک کند.

براساس گزارش دیلی تلگراف، این پروتئین جدید می تواند حتی برای تقویت مینای دندانهایی که به سرما و یا گرما به شدت حساس هستند و به سرعت ترک می خورند مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته این دانشمندان، این دهان شوی محتوی مولکولی است که توسط باکتریهایی که سبب ایجاد پلاکهای دندان می شوند جذب می شود و هنگامی که در معرض یک نور قوی قرار گرفت این باکتریها را می کشد. این روش جدید فوتودینامیک درمانی نامگذاری شده و برپایه بعضی از تکنیکهایی قرار دارد که برای درمان بیماریهای سرطان بکار می روند.




منبع : خبرگزاری مهر
ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور



محققان کشورمان در پژوهشگاه نیرو با دستیابی به دانش فنی تولید مقره های بتن پلیمری موفق به طراحی و تولید مقره های 20 کیلو ولت بتن پلیمری با خواص عایقی بالا شد.
مهندس فرخ امینی در خصوص خواص بتن پلیمری گفت: تولید شیشه و پرسلان (که در تولید بسیاری از مقره ها به کار می روند) نیاز به دمای بالایی دارد ولی بتن پلیمر در دمای معمولی تولید می شود ضمن آنکه دارای خواص عایقی بالایی نیز است..

وی افزود: از این رو پژوهشگاه نیرو با دستیابی به دانش فنی تولید این نوع مقره ها موفق به طراحی و تولبد مقره های 20 کیلو ولت بتن پلیمری با خواص عایقی بالا شد که پتانسیل بسیار بالایی برای رقابت با مقره های پرسلانی و شیشه ای دارند.

امینی خواص مناسب عایقی این نوع مقره ها را عاملی برای وجود پتانسیل استفاده فراگیر این محصول ذکر کرد و ادامه داد: در ایران به دلیل نو بودن تکنولوژی و عدم آشنایی کافی دست اندرکاران صنعت برق، زمینه لازم برای استفاده از این مقره ها فراهم نشده است.

وی در عین حال اظهار داشت: نمونه هایی از این مقره ها در خطوط توزیع استان هرمزگان که دارای رطوبت و دمای زیادی است و در زمره مناطق سنگین از نظر آب و هوایی قرار دارد نصب شده است که امید می رود با بدست آوردن نتایج مناسب، زمینه استفاده از آنها در سراسر کشور فراهم شود.

معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو از لزوم تدوین استاندارد مقره های بتن پلیمری خبر داد و افزود: وجود استاندارد برای فراهم آوردن شرایط لازم به منظور استفاده از مقره های بتن پلیمری ضروری است لذا پژوهشگاه نیرو در حال پیگیری از دفتر استانداردهای وزارت نیرو برای تهیه و تدوین این استاندارد است.




منبع : خبرگزاری مهر
ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور
نوعی پلیمر قابل تزریق برای درمان سرطان سینه

پژوهشگران پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر
ایران موفق به تهیه نوعی پلیمر قابل تزریق و زیست‏تخریب‏پذیر حاوی دارو
برای درمان سرطان سینه شدند.

به
گزارش سرویس علم و فناوری برنا، حمید میرزاده عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی
امیرکبیر و رئیس پژوهشگاه پلیمر ایران با اعلام این خبر اظهار داشت: سرطان
سینه پس از بیماریهای قلبی شایان‏ترین علت مرگ و میر است. در کشورهای
صنعتی حدود 3/1 مردم در طول حیات خود دچار سرطان می‏شوند و احتمالاً 4/1
آنان به دلیل این بیماری می‏میرند.
وی تصریح کرد: یکی از راه‏کارها
به منظور بالا بردن بازده درمان روشهای مرسوم درمان سرطان یعنی جراحی،
شیمی‏درمانی و رادیوتراپی استفاده از سیستم‏های کنترل رهایش است.
سیستم‏های کنترل رهایش تزریقی موضعی مزایای فراوانی نسبت به سایر روشهای
تجویز دارو دارند که از میان آنها می‏توان به راحتی کاربرد، حمل موضعی
دارو، رهایش مدت‏دار دارو، کاهش دوز دارویی لازم برای حصول پاسخ درمانی
مناسب و در عین حال کاهش اثرات جانبی دارو در مقایسه با تجویزهای عمومی و
راحتی پذیرش توسط بیمار اشاره داشت.
میرزاده افزود: سیستم‏های تزریقی
زیست‏تخریب‏پذیر نیمه جامد یا مایع شبکه‏ای شونده در محل اخیر مورد توجه
قرار گرفته‏اند که ایمپلنت‏های قابل تزریق زیست تخریب‏پذیر تشکیل شونده در
محل را می‏توان از طریق شبکه‏ای کردن پلیمرهای زیست تخریب‏پذیر حاوی
باندهای دوگانه تولید نمود.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
اظهار داشت: این سیستم جدید دارورسانی که برای ساخت آن از پلی‏کاپرولاکتون
فومارات استفاده شده است می‏تواند برای بارگذاری داروی تاموکسیفن سیترات
مورد بهره‏برداری قرار گرفته و بوسیله آن یک سیستم دارویی قابل تزریق برای
رهایش طولانی مدت این دارو در بیماران مبتلا به سرطان سینه تهیه نمود.
وی
افزود: در این پژوهش، از سامانه‏ای بر پایه پلی‏کاپرولاکتون فومارات
(PCLF) و وینیل پیرولیدن برای کنترل رهایش تاموکسیفن سیترات استفاده شد.
تاموکسفن یک داروی ضد سرطان سینه است.
مجری طرح گفت: تحقیقات اخیر
نشان داده که حداقل 5 سال درمان با تاموکسفن باعت 46% کاهش بازگشت بیماری
و همچین 36% باعث کمتر شدن مرگ بیمار می‏شود. پلی‏کاپرولاکتون فومارات نیز
پیش پلیمر زیست تخریب‏پذیر و زیست سازگار و قابل تزریق است که در دمای 37
درجه‏سانتی‏گراد (دمای بدن) مایع است و بعد از تزریق به محل تومور،
شبکه‏ای و جامد می‏شود. برای تهیه سیستم دارو رسانی قابل تزریق تشکیل
شونده در محل داروی تاموکسیفن سیترات در ماتریس PCLF بارگذاری شده و سیستم
پس از شبکه‏ای شدن جامد شده و می‏تواند دارو را در طولانی مدت آزاد کند.
میرزاده
در ادامه خاطر نشان کرد: یکی از راهکارها به منظور بالا بردن بازده درمان
روش‏های مرسوم درمان سرطان یعنی جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی استفاده
از سیستم‏های کنترل رهایش است. سیستم‏های کنترل رهایش تزریقی موضعی مزایای
فراوانی نسبت به سایر روشهای تجویز دارو دارند که از میان آنها می‏توان به
راحتی کاربرد حمل موضعی دارو، رهایش مدت‏دار دارو، کاهش دوز دارویی لازم
برای حصول پاسخ درمانی مناسب و در عین حال کاهش اثرات جانبی دارو در
مقایسه با تجویزهای عمومی و راحتی پذیرش توسط بیمار اشاره داشت.
گفتنی است، مجریان این پروژه حمید میرزاده، محمد ایمانی و شهریار شریفی بوده‏اند.

ارسال شده در توسط جواد ابراهیم پور
<   <<   16   17   18   19   20      >